Spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

We zitten in een tijdelijke lockdown tot en met in ieder geval 19 januari 2021. Wat houdt dit in voor de sport in Vlaardingen?

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen buiten sporten, maar niet in groepen, dus alleen of met zijn tweeën (exclusief instructeur) en met 1,5 meter afstand. Een instructeur op 2 sporters is toegestaan, 1 instructeur die langs meerdere tweetallen loopt mag niet.
  • Sporten in binnenruimtes is niet toegestaan.
  • Zwembaden en sportscholen zijn gesloten. Ook zwemlessen mogen niet worden gegeven.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen buiten in groepen sporten. Zij hoeven van elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Onderlinge trainingspartijen mogen hier plaatsvinden, maar er mogen geen wedstrijden worden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Kinderen met klachten moeten thuisblijven.
  • Tenten met open zijdes mogen buiten neergezet worden.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines blijven gesloten.
  • Kleedkamers, douches en toiletten blijven ook gesloten.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over het coronavirus en sport op rijksoverheid.nl.

Richtlijnen partytenten para commerciële horeca

Zodra dit na de lockdown weer mag, is besloten dat de commerciële horeca en de para-commerciële horeca partytenten mogen plaatsen. Om partytenten te plaatsen zijn richtlijnen opgesteld. U vindt deze op www.vlaardingen.nl.

TVS

De Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties is onlangs toegekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de gemeente Vlaardingen. Wij zijn verheugd dat het door ons gevraagde en benodigde bedrag voor 100% is uitgekeerd door het ministerie. Dit betekent dat de kwijtschelding van de huur aan de sportverenigingen voor de maanden maart, april en mei 2020 definitief geregeld is.

Overige regelingen

Op de website van NOC*NSF is meer informatie te vinden over overige financiële (compensatie-) regelingen voor amateursportorganisaties. Kijk op nocnsf.nl.

Tijdelijke spelregels sport 15 december 2020