Informatie en veelgestelde vragen

Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de websites van het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en de Rijksoverheid.

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Daarom is 6 oktober een periode van aandacht voor elkaar gestart, met initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen. Meer informatie vind je op www.aandachtvoorelkaar.nl.

Update op Omroep Vlaardingen

Iedere donderdag geeft burgemeester Bas Eenhoorn een corona-update bij Omroep Vlaardingen in het programma Vlaardingen Vandaag (tussen 17.00 en 18.00 uur). Kijk op www.omroepvlaardingen.nl voor meer informatie.

Bekijk ook

Er is een landelijk informatienummer: 0800-1351.

Op de site van de Rijksoverheid vindt u onder andere de volgende informatie:

Corona in begrijpelijke taal, gebarentaal en andere talen

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking, voor mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone of voor mensen met een gehoor- of zichtbeperking.

Het is belangrijk dat deze informatie voor iedereen begrijpelijk is. Want we krijgen het virus alleen onder controle als iedereen de informatie en maatregelen begrijpt. Gelukkig zijn er verschillende websites waar informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal, of bijvoorbeeld in de vorm van filmpjes goed wordt uitgelegd. Veel informatie over het virus is ook vertaald in de Nederlandse gebarentaal. Kent u mensen in uw omgeving die wat hulp kunnen gebruiken? Deel deze informatie dan met hen. Informeren is ook helpen.

Information in English

For information on coronavirus (COVID-19) in English please check www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19.

You can also find information in other languages on rijksoverheid.nl.

Contactinformatie

contactinformatie vragen coronavirus op een poster

Klik op de afbeelding om deze in een groter formaat te openen (png, 445kB)