Financiële nood (aanvraag nooduitkering zelfstandig ondernemers (Tozo)

Bent u een ondernemer die in acute financiële nood verkeert door de coronavirus-maatregelen? Dan kunt u een versnelde aanvraag doen voor een uitkering voor uw levensonderhoud. Ook kunt u in aanmerking komen voor uitstel van het betalen van lokale lasten.

Nooduitkering voor zelfstandig ondernemers met financiële problemen

Bent u zelfstandig ondernemer en bent u in acute financiële nood door de coronamaatregelen? Dan kunt u de Tozo-uitkering aanvragen bij Stroomopwaarts.

Deze noodregeling komt vanuit het kabinet en heet de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De noodregeling bestaat uit een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening bedrijfskapitaal. De noodregeling vervangt tijdelijk de Bbz-uitkering en er gelden versoepelde voorwaarden. De voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.stroomopwaarts.nl/tozo.

Van RBZ naar Stroomopwaarts

Om ondernemers zo snel mogelijk te helpen, heeft Stroomopwaarts de aanvraagprocedure overgenomen van RBZ Rotterdam. Ondernemers die bij het RBZ een aanvraag Tozo hebben ingediend, worden verzocht een nieuw verzoek in te dienen bij Stroomopwaarts.