Financiële nood (aanvraag nooduitkering zelfstandig ondernemers (Tozo)

Bent u een ondernemer die in acute financiële nood verkeert door de maatregelen tegen het coronavirus? Dan kunt u een aanvraag doen voor een uitkering voor uw levensonderhoud. Ook kunt u in aanmerking komen voor uitstel van het betalen van lokale lasten.

Nooduitkering voor zelfstandig ondernemers met financiële problemen

Bent u zelfstandig ondernemer en bent u in acute financiële nood door de coronamaatregelen? Dan kunt u de Tozo-uitkering aanvragen bij Stroomopwaarts.

Zijn de financiële gevolgen van het coronavirus na 3 maanden nog niet voorbij?  Dan is het mogelijk Tozo 2 aan te vragen. De Tozo 2 is geldig tot 1 oktober 2020. De regeling is ook nog te gebruiken voor een eerste aanvraag. De voorwaarden van Tozo 2 zijn iets anders. Nu telt het inkomen van een partner wel mee.

De lening voor het bedrijfskapitaal binnen de Tozo is ook verlengd tot 1 oktober. Is er nog geen aanvraag ingediend of is nog niet het maximale bedrag aangevraagd? Dan kan er nog gebruik gemaakt worden van deze regeling. De voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.stroomopwaarts.nl/tozo.