Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 18 september)

Alleen samen krijgen en houden we het coronavirus in Nederland onder controle. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis als het kan.

 • Nieuwe regionale maatregelen vanaf zondag 20 september

  18 september 2020

  Ondanks de landelijke maatregelen neemt het aantal besmettingen in een aantal regio's hard tpe. Om die reden worden in zes veiligheidsregio's, waaronder de regio Rotterdam-Rijnmond, extra maatregelen getroffen rondom gezelschappen, samenkomsten en horeca. In deze veiligheidsregio's gelden vanaf zondag 20 september 18.00 uur de volgende maatregelen:

 • Nieuwe noodverordening in regio per 15 september

  17 september 2020

  Vanaf dinsdag 15 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 10 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

 • Alle maatregelen op een rij

  16 september 2020

  De controle over het coronavirus die we sinds maart hebben bereikt, moeten we met elkaar zien vast te houden. Dit lukt alleen als iedereen de basisregels en de 1,5 meter afstand blijft volgen en volhouden.

 • Noodopvang daklozen gesloten

  04 augustus 2020

  De tijdelijke noodopvang van daklozen in sporthal Westwijk is sinds 4 augustus gesloten. Deze voorziening was vanaf 14 april 2020 in gebruik genomen vanwege de coronaregels die eind maart door het RIVM waren opgesteld. Die schreven voor dat binnen bestaande opvangvoorzieningen de bezetting moest worden beperkt om meer afstand tussen de cliënten aan te kunnen houden. Een en ander hield in dat de bezetting in onze reguliere daklozenvoorziening ’De Elementen’ aan een maximum van 25 werd gebonden terwijl er eerder circa 35 mensen verbleven.

 • Op vakantie? Ga dan wijs op reis!

  02 september 2020

  Vakantie is dit jaar minder onbezorgd dan anders. Vermijd drukte, ook tijdens de vakantieperiode. Gaat u toch op vakantie? Ga dan wijs op reis. Plan uw vakantie, als het kan, buiten de schoolvakanties. Houd u waar ook ter wereld altijd aan de basisregels (Klachten? Blijf thuis en laat u testen, houd afstand, vermijd drukte en was vaak uw handen). Als de lokale regels strenger zijn, dan gelden deze.

 • Maatregelen voor sport en bewegen (laatste update 8 juli)

  De maatregelen rondom de coronacrisis betekenen veel voor de sport. Veel sportverenigingen maken zich zorgen over het wegvallen van inkomsten. Inmiddels zijn er weer mogelijkheden om te sporten, voor zowel jeugd als volwassenen, met de nodige afspraken over de veiligheid.

 • Afstand houden

  19 augustus 2020

  Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Je kunt naar buiten, boodschappen doen of de hond uitlaten, maar houd altijd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar. Wat betekent dit zoal in praktijk?

 • Evenementen en bijeenkomsten

  16 september 2020

  Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Onder voorwaarden kunnen dan weer evenementen georganiseerd worden.

 • Informatie en veelgestelde vragen

  08 juli 2020

  Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de websites van het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en de Rijksoverheid.

 • Nieuwe regels per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  25 juni 2020

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Op woensdag 24 juni werden de nieuwe regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020 aangekondigd. Die blijven nodig want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Hulp voor ondernemers (laatste update 16 juni)

  Het kabinet helpt (zelfstandig) ondernemers tijdens deze coronacrisis middels het noodpakket banen en economie. Doel is de werkgelegenheid te behouden en de schade voor bedrijven en werkenden te beperken. Lokaal helpt de gemeente Vlaardingen ondernemers bijvoorbeeld door uitstel van betaling van lokale lasten, het mogelijk maken van tijdelijk grotere horecaterrassen en ruimere openingstijden voor winkels.

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  26 augustus 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.

 • Stap voor stap meer afspraken op het stadhuis

  11 juni 2020

  We verruimen stap voor stap het aantal afspraken voor de balies in het stadskantoor.

 • Aangepaste zomerbediening bruggen/sluizen Vlaardingen 2020

  28 mei 2020

  De gemeente Vlaardingen gaat vanaf vrijdag 29 mei 2020 over tot een aangepaste zomerbediening. Deze maatregel is een gevolg van de landelijke versoepeling rondom het coronavirus (COVID-19).

 • Zorg, werk en ondersteuning

  09 juli 2020

  De organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij maatregelen genomen. De organisaties zijn zoveel mogelijk bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier.

 • Helpt u mee? Oproep aan inwoners met een zorgachtergrond

  31 maart 2020

  Instellingen en organisaties in de zorg hebben heel hard hulp nodig. Zorgorganisaties hebben te maken met een tekort aan zorgpersoneel onder andere omdat medewerkers zelf ziek worden. Door het coronavirus en de verwachte toestroom aan patiënten is hulp dan ook meer dan welkom! Heeft u een zorgachtergrond en bent u beschikbaar om te ondersteunen, meld u dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl.

 • Begrafenissen op afstand volgen nu mogelijk

  31 maart 2020

  Nabestaanden die vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig kunnen of mogen zijn bij een uitvaart, kunnen nu meekijken via een videoverbinding. Deze mogelijkheid bestaat alleen voor diensten in de aula van begraafplaats Holy.

 • Stichting Leergeld helpt kinderen van de basisschool om thuisonderwijs te volgen

  31 maart 2020

  Het coronavirus heeft ook voor basisscholen gevolgen, waardoor de kinderen noodgedwongen thuiszitten. Gelukkig bieden scholen digitaal lesmateriaal aan zodat kinderen toch onderwijs kunnen volgen. Nu heeft niet ieder kind de beschikking over een computer. Stichting Leergeld verstrekt namens Stroomopwaarts verschillende regelingen voor kinderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

 • Vlaardingen Helpt: digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers

  08 april 2020

  Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op www.vlaardingenhelpt.nl. Op deze website staan allerlei acties en initiatieven, groot en klein, waarmee inwoners elkaar kunnen helpen in deze lastige periode. Van boodschappen doen tot het bieden van een luisterend oor aan ouderen die alleen wonen. Zo kunnen inwoners iets voor elkaar betekenen en voor elkaar blijven zorgen.

 • Advies en hulp van het Rode Kruis

  31 maart 2020

  De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888.

 • Wees alert op babbeltrucs en misbruik

  28 augustus 2020

  Het coronavirus heeft al gezorgd voor veel mooie initiatieven: bewoners die even checken of het goed gaat met hun oudere buren, mensen die elkaar de helpende hand bieden en een boodschap voor elkaar doen. Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie.