Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 1 juli)

Alleen samen krijgen en houden we het coronavirus in Nederland onder controle. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis als het kan.

 • Nieuwe regels per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  25 juni 2020

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Op woensdag 24 juni werden de nieuwe regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020 aangekondigd. Die blijven nodig want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis!

  29 juni 2020

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  29 juni 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.

 • Alle maatregelen op een rij

  01 juli 2020

  De controle over het coronavirus die we sinds maart hebben bereikt, moeten we met elkaar zien vast te houden. Dit lukt alleen als iedereen de basisregels en de 1,5 meter afstand blijft volgen en volhouden.

 • Afstand houden

  01 juli 2020

  Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Je kunt naar buiten, boodschappen doen of de hond uitlaten, maar houd altijd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar. Wat betekent dit zoal in praktijk?

 • Evenementen en bijeenkomsten

  01 juli 2020

  Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Onder voorwaarden kunnen dan weer evenementen georganiseerd worden.

 • Nieuwe noodverordening per 1juli 2020

  01 juli 2020

  Vanaf 1 juli 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 15 juni. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

 • Informatie en veelgestelde vragen

  30 juni 2020

  Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de websites van het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en de Rijksoverheid.

 • Maatregelen voor sport en bewegen (laatste update 12 juni)

  De maatregelen rondom de coronacrisis betekenen veel voor de sport. Vanaf half maart zijn de competities gestopt en sportclubs en -verenigingen gesloten. Niet alleen missen we de sportieve activiteiten, maar ook de gezelligheid om lid te zijn van een vereniging of club. Veel sportverenigingen maken zich daarnaast zorgen over het wegvallen van horeca-inkomsten en over de gesloten sportaccommodaties. Inmiddels komen er stap voor stap weer meer mogelijkheden om te sporten, voor zowel jeugd als volwassenen, met de nodige afspraken over de veiligheid.

 • Hulp voor ondernemers (laatste update 16 juni)

  Het kabinet helpt (zelfstandig) ondernemers tijdens deze coronacrisis middels het noodpakketpakket banen en economie. Doel is de werkgelegenheid te behouden en de schade voor bedrijven en werkenden te beperken. Lokaal helpt de gemeente Vlaardingen ondernemers bijvoorbeeld door uitstel van betaling van lokale lasten, het mogelijk maken van tijdelijk grotere horecaterrassen en ruimere openingstijden voor winkels.

 • Stap voor stap meer afspraken op het stadhuis

  11 juni 2020

  We verruimen stap voor stap het aantal afspraken voor de balies in het stadskantoor.

 • Begrafenissen op afstand volgen nu mogelijk

  31 maart 2020

  Nabestaanden die vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig kunnen of mogen zijn bij een uitvaart, kunnen nu meekijken via een videoverbinding. Deze mogelijkheid bestaat alleen voor diensten in de aula van begraafplaats Holy.

 • Vlaardingen Helpt: digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers

  08 april 2020

  Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op www.vlaardingenhelpt.nl. Op deze website staan allerlei acties en initiatieven, groot en klein, waarmee inwoners elkaar kunnen helpen in deze lastige periode. Van boodschappen doen tot het bieden van een luisterend oor aan ouderen die alleen wonen. Zo kunnen inwoners iets voor elkaar betekenen en voor elkaar blijven zorgen.

 • Zorg, werk en ondersteuning

  19 mei 2020

  De organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij maatregelen genomen. De organisaties zijn zoveel mogelijk bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier.

 • Stichting Leergeld helpt kinderen van de basisschool om thuisonderwijs te volgen

  31 maart 2020

  Het coronavirus heeft ook voor basisscholen gevolgen, waardoor de kinderen noodgedwongen thuiszitten. Gelukkig bieden scholen digitaal lesmateriaal aan zodat kinderen toch onderwijs kunnen volgen. Nu heeft niet ieder kind de beschikking over een computer. Stichting Leergeld verstrekt namens Stroomopwaarts verschillende regelingen voor kinderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

 • Helpt u mee? Oproep aan inwoners met een zorgachtergrond

  31 maart 2020

  Instellingen en organisaties in de zorg hebben heel hard hulp nodig. Zorgorganisaties hebben te maken met een tekort aan zorgpersoneel onder andere omdat medewerkers zelf ziek worden. Door het coronavirus en de verwachte toestroom aan patiënten is hulp dan ook meer dan welkom! Heeft u een zorgachtergrond en bent u beschikbaar om te ondersteunen, meld u dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl.

 • Advies en hulp van het Rode Kruis

  31 maart 2020

  De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888.

 • Wees alert op babbeltrucs en misbruik

  02 april 2020

  Het coronavirus heeft al gezorgd voor veel mooie initiatieven: bewoners die even checken of het goed gaat met hun oudere buren, mensen die elkaar de helpende hand bieden en een boodschap voor elkaar doen. Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie.

 • Tijdelijke noodopvang daklozen in sporthal Westwijk

  24 juni 2020

  Sinds dinsdag 14 april wordt sporthal Westwijk tijdelijk ingezet als extra opvanglocatie voor daklozen. Vanwege het coronavirus moeten de bewoners van dak- en thuislozenopvang De Elementen 1,5 meter afstand houden. Hierdoor kunnen er minder mensen per kamer en per etage in De Elementen verblijven.

 • Aangepaste zomerbediening bruggen en sluizen

  02 juni 2020

  Sinds 29 mei geldt een aangepaste zomerbediening van de bruggen en sluizen in Vlaardingen. Deze maatregel is een gevolg van de landelijke versoepeling van de coronamaatregelen.