Complimenten voor gezondere sportkantine Move4U

Op zaterdag 1 februari reikte wethouder Bart Bikkers in het bijzijn van de dames- en herenselectie, jeugdleden en hun ouders het bronzen certificaat van de gezonde sportkantine uit aan volleybalvereniging Move4U.

In september 2019 begon Linda van Tilburg als nieuw lid van de barcommissie. Met haar achtergrond in voeding en diëtiek ging zij samen met haar team aan de slag om het assortiment in de kantine uit te breiden. Linda van Tilburg: “De keuzes voor onze leden zijn niet beperkter, maar groter geworden. Zo kunnen onze leden en bezoekers ook iets gezonds kopen. Denk aan het kiezen voor popcorn in plaats van chips, aan volkoren tosti's en verschillende smaken water”. De inzet voor een gezonde(re) sportkantine is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), een landelijke initiatief gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

bart bikkers reikt de prjs uit

Eerste gezondere Vlaardingse sportkantine

Move4U is de eerste sportvereniging in Vlaardingen die een gezondere sportkantine heeft .Bart Bikkers: “De gemeente Vlaardingen is sinds 2014 aangesloten bij JOGG en zet zich samen met andere partijen in voor meer aandacht voor gezonder eten en drinken, meer bewegen en een fysieke omgeving die beweegvriendelijker en gezonder is. Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. Move4U mag trots zijn. Het is een eerste stap voor de Vlaardingse sportkantines, maar wel een belangrijke stap!”

Ook gaan voor een gezondere sportkantine?

Doe je ook mee? Bespreek je ideeën met de lokale JOGG-regisseur via info@joggvlaardingen.nl. Meer informatie? Kijk op www.joggvlaardingen.nl.