Clientondersteuning helpt u op weg

Heeft u vragen over zorg of ondersteuning voor u zelf of voor uw naaste? Dan kunt u terecht bij de Wijkteams. Wilt u dingen weten over inkomen en werk, dan kunt u terecht bij Stroomopwaarts. Maar weet u niet precies aan wie en welke vragen u moet stellen? En wilt u iemand hebben die met u meedenkt? Dan is er vanaf nu de cliëntondersteuner voor u.

jacky silos bij het nieuwe logo

Donderdag 30 januari presenteerde wethouder Jacky Silos in Kade 40 het logo van Onafhankelijke Clientondersteuning en reikte zij de eerste folders uit aan aanwezige professionals. 

Luisterend oor

Soms is het moeilijk om hulp te vragen als u problemen heeft. Bijvoorbeeld omdat u niet goed weet waar te beginnen of wat de vragen zijn die u wil stellen. En bij wie u daarvoor moeten zijn. Of u bent mantelzorger voor een familielid of buur. Dan komt er een heleboel op u af. Wat zijn de mogelijkheden voor ondersteuning waar je als mantelzorger gebruik van kan maken? In die gevallen is een luisterend oor dat u op weg helpt heel fijn.”  

Onafhankelijk

Cliëntondersteuners zijn mensen die de wereld van zorg en ondersteuning goed kennen, maar die los staan van zorgorganisaties. Een clientondersteuner kan naar u luisteren en samen met u bekijken naar welke organisatie u het beste toe kan gaan, een afspraak maken of een gesprek samen met u voorbereiden. Soms kan een clientondersteuner ook samen met u een plan maken om een buur, vriend of familielid te vragen om met u mee te denken.

Contact

Via het telefoonnummer (010) 248 4048 kunt u contact opnemen met Clientondersteuning. Ook kunt u een vraag stellen via de www.vlaardingen.nl/clientondersteuning.