Cadeautje voor Vlaardingse mezen

Heeft u de sfeervolle nieuwbouw in het groen al gezien? Het Vlaardingse bedrijf Fontijne schonk onze stad 110 nestkastjes. Goed nieuws dus. Alleen niet voor de eikenprocessierups, want die staat bij mezen op de menukaart. Dus het is geen toeval dat veel van de nieuwe nestkastjes nou juist in of in de buurt van eiken hangen.

In de aanval!

De eikenprocessierups komt de laatste jaren steeds vaker voor in ons land en helaas ook in Vlaardingen. De beestjes zijn lastig te bestrijden. Daarom zetten steeds meer gemeenten in op natuurlijke bestrijding. De rups heeft namelijk ook natuurlijke vijanden, bijvoorbeeld de koolmees. Een mooi moment dus voor een ‘Actieplan Wonen’ voor dit vrolijke vogeltje.

Kapers op de kust

Helaas zien we door heel Vlaardingen dat halsbandparkieten meesters zijn in illegale verbouwingen. Bij menig mezenkastje is de opening met grof geweld vergroot zodat  die brutale groene rakkers er ook in passen. Om dat bij de nieuwe kastjes te voorkomen heeft Fontijne hulp gevraagd van Voscon. Het resultaat: 110 nestkasjes met politiekeurmerk! Een knappe halsbandparkiet die de stijlvolle entree met stalen bescherming weet te kraken!

Handen ineen

Daar hangen ze dan: splinternieuwe nestkastjes verspreid door de stad. Met dank aan het jubilerende Fontijne, alle bouwers van dagbesteding ‘De Boei’, de belangeloze stalen medewerking van Voscon en een groep medewerkers van wijkbeheer die in eigen tijd op zaterdagochtend voor onze gevederde vrienden de boom in gingen. Laat de lente nu maar komen!

Foto van medewerkers van wijkbeheer die een nestkastje ophangen.