Bypass Marathonweg tot medio augustus

In het weekend van 5 tot 8 mei is er op de Marathonweg een tijdelijke weg (bypass) geplaatst. Deze bypass is geplaatst omdat er tot medio augustus werkzaamheden plaatsvinden aan de kruising Marathonweg/Marnixlaan.

Marathonweg-Marnixlaan3.1Het kruispunt wordt voorzien van verkeerslichten zodat verkeersdeelnemers op een veilige en vlotte manier kunnen oversteken. Om een goede verkeersdoorstroming te behouden, worden ook voorsorteervakken aangelegd. Door middel van deze bypass blijft de Marathonweg voor doorgaand verkeer open.

Omleiding tot medio augustus

Afslaan richting de Marnixlaan is tot medio augustus niet mogelijk. Verkeer met de bestemming Marnixlaan wordt omgeleid via de Billitonlaan/Floris de Vijfdelaan aan de noordzijde en via de Arij Koplaan/Industrieweg aan de zuidkant. Voor voetgangers en fietsers zijn tijdelijke verkeerslichten met drukknoppen geplaatst om veilig over te kunnen steken.

Inrichting bypass

De bypass bestaat uit twee keer één rijstrook en is smaller dan een normale rijweg. Mede door de flauwe bochten is de maximum snelheid ter hoogte van de bypass aangepast naar 30 kilometer per uur. Ook vragen we weggebruikers hun rijstijl hier op aan te passen.