Burgemeester Vlaardingen sluit horeca-inrichting

Op vrijdagavond 22 april heeft burgemeester Bert Wijbenga een horeca-inrichting aan de Oosthavenkade in Vlaardingen gesloten. Het bedrijf had geen exploitatievergunning en geen alcoholvergunning. In de horeca-inrichting was op het moment van de controle een feest gaande. De exploitant was al eerder gewaarschuwd dat hij niet open mag zijn voor publiek zonder vergunningen.

In totaal zijn negen horecagelegenheden gecontroleerd tijdens de integrale horecacontrole. Bij een aantal zaken zijn wat kleine dingen geconstateerd waarover de exploitanten zijn aangesproken. Gemeente Vlaardingen heeft de integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met de politie, brandweer, de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team). 

Integrale controles

De gemeente Vlaardingen en haar partners houden minimaal twee keer per jaar een integrale horecacontrole. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.