Burgemeester Bas Eenhoorn neemt afscheid

Het is tijd om afscheid te nemen van Bas Eenhoorn als waarnemend burgemeester. Op 9 september wordt Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen de nieuwe burgemeester van Vlaardingen. Met onderstaande brief neemt Bas Eenhoorn afscheid van u.

Beste inwoner,

Bij elkaar was ik bijna twee en een half jaar burgemeester van Vlaardingen. Eerst een poosje in 2014 en nu sluit ik een tweede wat langere periode af. Met pijn in het hart stop ik ermee. Hoewel ik in de coronatijd veel te weinig in de stad bij jullie als inwoners kon zijn voel ik me zeer verbonden met Vlaardingen. Een stad, die bijzonder is door de herkenbare grootse geschiedenis in het centrum en grote verscheidenheid in de wijken. Eenzijdigheid is absoluut niet het kenmerk van onze stad. Integendeel: zoveel verschillende mensen en plekken in de stad, waar het elke dag weer een verrassing is. Verrassingen, die vaak tegelijkertijd opdrachten zijn voor het gemeentebestuur.

Met velen van jullie zie ik dat Vlaardingen alles in zich heeft om in de komende tijd een mooie ontwikkeling door te maken. De tijd is rijp voor een stap in de richting van een veelzijdige woonstad met op de inwoners gerichte voorzieningen en de Broekpolder als natuur- en recreatiegebied, direct om de hoek. En nu de pandemie bijna voorbij is zal de stad weer bruisen van activiteiten. De plannen liggen klaar, op weg naar vast en zeker een puik feest rond de 750-jarige stadsrechten. 

Mijn opdracht was, als burgemeester, om wat rust in de politieke arena te brengen. Uiteraard met een open en heldere wijze van besturen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar er is een basis gelegd om van plannen naar doen, naar uitvoeren te gaan en van rigide regels en systemen naar wat van belang is voor mensen. En de Vlaardingers centraal te stellen in de ambitie van het gemeentebestuur. Daarvoor is het nodig de scherpe randjes van het politieke debat te halen. Het gaat er om wat je wilt met en in de stad. De ideeën daarover moeten nog beter afgewogen worden, met respect voor de verschillen van inzicht, die er uiteraard zijn. Ik weet zeker dat mijn opvolger daar ruimte voor zal maken.

Dank dat ik jullie burgemeester mocht zijn. Ik wens jullie en de stad een prachtige toekomst,

Bas Eenhoorn

Foto Bas Eenhoorn