Buitenbrand Fortunapad rond 18.50 uur geblust

Bij het Fortunapad woedde een buitenbrand. Rond 18.50 uur is de brand geblust en is het sein brand meester gegeven.

Verkeersmaatregelen

  • De Marathonweg en de Floreslaan waren afgesloten voor bluswerkzaamheden tussen de Westlandseweg en de Billitonlaan. De Westwijk was vanuit richting Rotterdam bereikbaar via de Westlandseweg en de Burg. Pruissingel.
  • De afrit Vlaardingen Westwijk op de A20 is afgesloten geweest vanaf Maassluis richting Vlaardingen. Er was een omleiding via afrit Holy.
  • Het fietspad bij het Fortunapad is afgesloten geweest.

brand

De brandweer was met meerdere blusvoertuigen ter plaatse. De rookwolken waren al van ver te zien. De rook ging richting de Marathonweg, vooral over de Claudius Civilislaan en de Graaf Arnulfstraat, bij revalidatiecentrum Marnix en naast het oude centrum van CION. Bij rook geldt altijd: blijf uit de rook! Als u in huis last heeft van rook van een brand, doe dan uw ramen en deuren dicht en zet uw mechanische ventilatie uit (als u die heeft).

De brandweer heeft ondersteuning gekregen vanuit de regio Haaglanden met extra pompen. Rond 18.00 uur heeft de brandweer bij de bluswerkzaamheden een hoogwerker ingezet om een goed beeld van de situatie te krijgen.

Deze informatie werd ook gedeeld op facebook.com/VlaardingenWestwijk en RijnmondVeilig op Twitter .