Brug naar Broekpolder staat weer te stralen

Let’s Twist again!

Over smaak valt niet te twisten, maar de Twist is toch echt weer een pláátje! Dat was een bijzondere klus en… de opknapklus is nog niet helemáál geklaard.

Wethouder Ivana Somers op de TwistDe fiets- en voetgangersbrug over de Vlaardingse Vaart werd in november van top tot teen ingepakt. Om te voorkomen dat niet alleen de brug, maar ook alles wat in en op het water leeft een rood tintje zou krijgen, maakte de aannemer er een waar kunstwerk van Christo van! Een bijkomend voordeel: Zo konden de schilders op druilerige herfstdagen droog doorwerken. Fietsers en voetgangers konden tijdens de werkzaamheden door een tunnel gewoon naar de overkant. 

Bijzonder geval

Wethouder Ivana Somers vertelt: “Meestal kiezen we er voor om een brug op te knappen op het moment dat dat nodig is om de brug blijvend te laten functioneren en niet voor de ‘good looks’. Maar de Twist is een bijzonder geval. Deze brug heeft een speciaal plekje. De fris rode toegang tot onze groene Broekpolder heeft iconische waarde. Daarom hebben we zijn opknapbeurt op verzoek van de gemeenteraad eerder opgepakt.”

Laatste klusje

De wethouder is blij met het eindresultaat. Toch is de opknapbeurt nog niet helemáál klaar. In maart of april, als het weer iets warmer is, kan het laatste klusje geklaard worden: de voeg die over de hele breedte van de brug loopt, wordt dan nog gedicht. Als het zo ver is, moeten fietsers een of twee dagen een eindje om. Dat is lastig natuurlijk, maar daarna kunnen we weer jaren genieten van deze gedraaide schoonheid.