Bouw van nieuwbouwproject Floreskartier officieel van start

Op woensdag 21 september werd in aanwezigheid van wethouder Ivana Somers (Bouwen en Wonen), Jan Dekker (directeur bij ABB Bouwgroep) en de toekomstige bewoners symbolisch de eerste paal van het nieuwbouwproject Floreskwartier geslagen. Het project in de Indische Buurt bestaat uit 36 rijwoningen, verdeeld over twee woonblokken. Naast de woningen worden er speelplekken, groene zones en parkeerplaatsen gerealiseerd.

Foto van het slaan van de eerste paal FloriskwartierWethouder Somers is enthousiast over deze uitbreiding van de Indische Buurt: “Binnen Vlaardingen is de vraag naar betaalbare woningen groot. Met deze nieuwbouwontwikkeling hebben we samen met ABB 36 rijwoningen kunnen toevoegen aan de woningvoorraad, zowel in het koop- als huursegment. Een mooie uitbreiding in deze woonwijk. Ik wens de kopers straks veel woonplezier toe.” 

Jan Dekker (ABB Bouwgroep) de betrokken partijen: “De prettige samenwerking met de gemeente Vlaardingen heeft ervoor gezorgd dat wij nu kunnen starten met de uitvoering. Ik wens ons uitvoeringsteam veel succes tijdens de bouw. En onze kopers wens ik veel plezier. Hun woningen zullen snel vorm krijgen.” 

Het nieuwbouwproject bestaat uit 36 rijwoningen. Niet alle woningen zijn in de verkoop gebracht. Acht woningen worden begin 2023 door ABB verhuurd in de vrije sector. Meer informatie staat op www.floreskwartier.nl/huurwoningen.

Meer informatie

U vindt meer informatie op de projectpagina over het Floreskwartier op de website Vlaardings Wonen en op www.floreskwartier.nl.

Foto van de bijeenkomst ihkv het slaan van de eerste paal Floriskwartier