Bloemetjes buiten in de Fransenstraat

In de Fransenstraat zet de gemeente in de komende weken de bloemetjes buiten. We vergroenen stap voor stap de binnenstad. Na nieuwe plantvakken in de Waalstraat is nu de Fransenstraat aan de beurt. Bezoekers wanen zich hier straks op een Frans pleintje.

Illustrerende foto van lavendelWat gaat er gebeuren? Na goed overleg met de ondernemers en bewoners toveren we het stenige plein om in een sfeervol plein. De bestaande bomen krijgen een groenvak rondom. In het midden van het plein komen er twee plantvakken vol bloemen bij, met zitranden waarop mensen kunnen neerstrijken. We vervangen een rij paaltjes richting het Veerplein door de huidige bloemschalen, die we dus een stukje opschuiven. Ook aan de rand van het plein gaan de paaltjes weg. Hier komt een beukenhaag voor in de plaats. Het beeld ‘Kop van Frans’ blijft het middelpunt van het plein. Kortom: straks ruikt u in de Fransenstraat de geur van lavendel en komt u in mediterrane sferen!

Vergroenen is slim

Behalve dat het mooi is, is vergroenen van de binnenstad ook slim. Het helpt om riooloverstromingen bij piekbuien te voorkomen. De beplanting zorgt bovendien op warme dagen voor verkoeling. En natuurlijk worden de gewipte tegels aangemeld bij het NK Tegelwippen (www.nk-tegelwippen.nl), want ook dit project draagt hier steentjes aan bij.

De aannemer denkt het werk in de Fransenstraat binnen drie weken af te hebben, dus voor eind mei.

Binnenstad wordt levendiger 

Het vergroenen van de binnenstad maakt deel uit van het aantrekkelijker maken van het Vlaardingse stadshart. We willen de binnenstad compacter, bruisender, beter bereikbaar, schoner, veiliger en dus ook groener maken. Wethouder Bart Bikkers hierover: “Het levendiger maken van de binnenstad is een belangrijke ambitie in de Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040. De binnenstad moet een populaire plek worden voor Vlaardingers en bezoekers uit de regio. Een gezellige en multifunctionele binnenstad met volop evenementen en kleinschalige recreatie, waar je kunt ontspannen, wonen, winkelen, werken en ontmoeten. De gemeente werkt met veel partijen samen om dit te bereiken.” Meer weten? Lees het Programma Levendige Binnenstad 2030.