Bewoners in actie voor een schone Westwijk

Deze week vindt er een grote schoonmaakactie plaats in de Westwijk. Tot en met zaterdag 18 juni kunnen buurtbewoners terecht bij een speciale bakfiets die door de wijk rijdt voor een oranje hesje, prikker, handschoenen en een vuilniszak.

HeemtuinDeze schoonmaakweek is de eerste actie waar bewoners aan mee kunnen doen sinds
de bekendmaking van een programma voor de Westwijk met Hamit Karakus als programmadirecteur. “Met deze schoonmaakweek gaan we samen met inwoners de handen uit de mouwen steken. Met buurtgenoten je omgeving schoonmaken én houden verbindt.

Er is veel mogelijk dankzij samenwerking van de vele organisaties die zich hebben verbonden aan de Westwijk”, zegt Karakus. “We beginnen met acties die zorgen voor een schone en hele buitenruimte. De gemeente Vlaardingen doet bijvoorbeeld mee met extra maai- en veegacties en reparatiewerkzaamheden. En woningcorporatie Waterweg Wonen en afvalverwerkingsbedrijf Irado stimuleren bewoners om hun woningen en portieken op te ruimen.”

Ploggen

Dat schoonmaken niet alleen nuttig, maar ook heel leuk kan zijn, bewijst Vlaardingen in Beweging met de introductie van het Ploggen: zwerfafval opruimen terwijl u samen met uw buren wandelt of jogt. Tot slot doet ook de Prins Willem Alexanderschool mee, onder andere met een grote afvalrace en de presentatie van een afvaljournaal. De week wordt feestelijk afgesloten in de Heemtuin, waar alle deelnemers als dank voor hun inspanning een geveltuin-box in ontvangst mogen nemen waarmee zij een boomspiegel of geveltuin kunnen opfleuren. Wethouders Jacky Silos en Lianne van Kalken zijn ook aanwezig bij het uitdelen van deze boxen. 

AGENDA

Maandag 13 juni

 • van 09.00 tot 15.00 uur: het afvaljournaal, op de Prins Willem Alexanderschool door stichtingLawine (i.s.m. degemeente Vlaardingen). 1e show om 10.30 uur , 2e show om 11.30 uur.
 • van 19.00  tot 21.00 uur:  grote schoonmaak Wetering (verzamelen op het schoolplein van De Schakel).

Dinsdag 14 juni

 • van 09.00 tot 10.00 uur: Ploggen (start vanaf voetbalclub DVO’32, Marathonweg 75).
 • van 13.30 tot 15.30 uur: grote schoonmaak Zuidbuurt (verzamelen bij Wijkcentrum West, Prof. Teldersstraat 10).
 • Hele dag: de grote oranje schoonmaakactie in de Westwijk. Snoeien, vegen, repareren door wijkbeheer.

Woensdag 15 juni

 • van 10.00 tot 11.00 uur: Ploggen (start bij Marnix revalidatiecentrum, Marnixlaan 5).
 • van 15.00 tot 16:00 uur: Ploggen (start wijkcentrum Westwijk, Prof. Teldersstraat 10).
 • van 16.00 tot 18.00 uur: grote schoonmaak Lage Weide (verzamelen parkeerplaats Dirk de Derdelaan tegenover visboer Emous).

Donderdag 16 juni

 • van 09.30 tot 13.30 uur: de grote afvalrace (Gansfoortstraat1-5). Bedacht door de kinderen van groep 6 tot en met 8 en is een initiatief van WaterwegWonen. Leerlingen trekken per klas door de wijk om afval te prikken en plaatsen nieuwe plantjes rond het schoolplein.
 • van 11.00 tot 13.00 uur: grote schoonmaak Hoogkamer (verzamelen bij de Prins Willem Alexanderschool, Gansfoortstraat 1-5).

Vrijdag 17 juni

 • 16.00 uur: jongeren komen in actie voor een schone wijk! (verzamelen Sporthal Erasmusplein).

Zaterdag 18 juni

 • van 13.00 tot 15.00 uur: grote schoonmaak, delaatste restjes! (verzamelen bij de Heemtuin, Heemtuinpad, tegenover de schapenweide). Als beloning ontvangt elke deelnemer na afloop een geveltuinbox.