Betaal niet voor het maken van een afspraak

Een afspraak maken bij de gemeente kost geen geld!

Er zijn websites die zeggen een afspraak voor u te kunnen maken voor bijvoorbeeld het verlengen van uw rijbewijs of het aanvragen van een paspoort. Daar vragen ze geld voor. Dat is niet nodig. Maak uw afspraak alleen via de gemeente. Dat is gratis. Wij werken NIET samen met deze websites en wij adviseren u om geen gebruik te maken van deze websites.

Deze websites vragen om gevoelige persoonlijke informatie, zoals uw Burgerservicenummer (BSN) en geboortedatum, en rekenen geld voor het maken van een afspraak bij uw gemeente.

Een afspraak maken om bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort aan te vragen of te verlengen kunt u makkelijk zelf doen via www.vlaardingen.nl/afspraak of via (010) 248 4000. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis. Er zijn commerciële bedrijven die aanbieden om tegen betaling een afspraak voor u te regelen. Dit is niet nodig. Ook zijn er websites waar u een uittreksel of ander document van de gemeente kunt aanvragen. Maar u betaalt dan veel meer, soms meer dan het dubbele. Doe alleen een aanvraag op vlaardingen.nl.

Burgerservicenummer doorgeven? Niet doen!

Maar dat is niet alles: het doorgeven van uw burgerservicenummer (BSN) is een slecht idee. Kwaadwillenden kunnen hiermee een hoop schade aanrichten. Met uw BSN in combinatie met uw naam en geboortedatum kunnen fraudeurs bijvoorbeeld leningen afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft gekocht.