Beleef de historie van de Delflandse Trekvaarten

De geschiedenis ligt in onze regio niet alleen op straat, maar ook in het water! Met de gloednieuwe wandel-, fiets- en vaarroutes die in het teken staan van de vroegere Delflandse Trekvaarten, maakt u nader kennis met de intercity van de Gouden Eeuw: het trekschuitenvervoer over de oude trekvaart.

trekvaartrouteDuik in de wereld van de Delflandse Trekvaarten, en u vindt een verrassend stukje historie dat Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen met elkaar verbindt. Er zijn in het gebied veel trekvaartelementen bewaard gebleven en in ere hersteld. Genoeg te ontdekken! 

Gratis routekaart

Op de gratis routekaart vindt u veel achtergrondinformatie over de historie van de Delflandse Trekvaarten, tips over wat er te zien is onderweg en de mooiste plekken om naartoe te gaan. De routekaart is samengesteld door verschillende samenwerkende partijen uit de regio, zoals de gemeenten Vlaardingen, Maassluis, Delft en Midden-Delfland, rondvaartondernemers, musea, (historische) verenigingen en stichtingen. 

De wandelroutes zijn 5, 10 en 15 kilometer lang, de fietsroutes 30, 40 en 50 kilometer en de vaarroutes lopen van Maassluis-Delft, Schipluiden-Vlaardingen en Vlaardingen-Maassluis. Elke route gaat door het polderlandschap van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland, langs en over de Delflandse Trekvaarten, de Vlieten en cultuurhistorische steden en dorpen. 

De routekaart is mede mogelijk gemaakt met steun van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland en door de inzet van vele vrijwilligers. U vindt de gratis routekaarten onder andere bij de VVV Vlaardingen en op het stadskantoor.

Bekijk op bitly.com/trekvaarten een video die in 2 minuten de highlights van de Delflandse Trekvaarten en de dorpen en steden in Maassluis, Vlaardingen, Midden-Delfland en Delft laat zien.