Basisscholen in de Holy doen samen mee met World Cleanup Day

Een schone stad? Leerlingen van De Kameleon, Palet Holy, SamenWijs, De Ark, De Hoeksteen, De Singel en Het Anker zetten er met elkaar de schouders onder. Op woensdag 14 september gaan ze samen zoveel mogelijk zwerfaval opruimen rond de school en in de wijk. Ze doen dit als opmaat naar de World Cleanup Day op zaterdag 17 september.

Basisscholen in de Holy doen samen mee met World Cleanup Day foto 2Het afval dat de kinderen verzamelen, doen zij in vuilniszakken. Al deze vuilniszakken worden vervolgens door medewerkers van wijkbeheer opgehaald en naar het centrale verzamelpunt op het parkeerterrein van voetbalvereniging Zwaluwen gebracht. Wethouder Onderwijs, Jacky Silos zal rond 11:45 uur samen met leerlingen het aantal zakken tellen. De leerlingen ontvangen als dank voor deze actie een aandenken.

De gemeente levert de materialen (grijpers, hesjes en vuilniszakken) die de scholen kunnen behouden, zodat leerlingen ook op andere momenten de schoolpleinen en de omgeving daaromheen schoon kan maken van zwerfafval. 

Voor bewoners die zelf ook in actie willen komen op World Cleanup Day, organiseert Vlaardingen Schoon op 17 september weer een actie. Aanmelden kan op www.vlaardingenschoon.nl. Deelnemers krijgen gratis opruimmateriaal.

World Cleanup Day is een internationaal initiatief van de burgerbeweging Let’s Do It World (LDIW) om tegelijkertijd zwerfvuil op te ruimen op straten, pleinen, parken, parkeerplaatsen, langs rivieren en in de natuur. Dat idee begon een paar jaar geleden in Estland. Dit jaar organiseert de Plastic Soup Foundation voor de vijfde keer World Cleanup Day in Nederland.