Babbeltruc: trap er niet in!

Misschien heeft u er al eens van gehoord, de babbeltruc. Het gebeurt wel eens, dat onbekenden aanbellen en proberen om met een smoesje een huis binnen te komen. Bijvoorbeeld door te zeggen dat ze van de gemeente of van het waterbedrijf zijn en een controle uitvoeren. Let goed op, want momenteel zijn er mensen in Vlaardingen actief die zich voordoen als BRP (Basisregistratie Personen) controleurs of als Evides medewerkers.

Dit soort dieven proberen bij u binnen te komen. Wanneer ze binnen zijn, wordt u aan de praat gehouden door één van hen, terwijl een ander door uw huis loopt en waardevolle spullen steelt zoals sieraden, autosleutels, uw pinpas en portemonnee. Als ze weer weg zijn, is de schrik en het leed vaak groot. De gemeente of het waterbedrijf komen nooit zomaar bij u langs zonder zich te legitimeren.

Doe aangifte

Krijgt u toch te maken met een babbeltruc of woninginbraak, doe dan direct aangifte bij de politie. Bent u niet bestolen, maar denkt u dat iemand bij u heeft aangebeld met een smoes, dan wil de politie dit graag weten. Belangrijk is dat u een signalement van de verdachte persoon heeft of het kenteken weet van de auto van de verdachte.