Amy en Pablo een dag wethouder van Vlaardingen

Wethouders Bart Bikkers en Jacky Silos stonden donderdag 23 januari 2020 een dag hun stoel af aan Amy en Pablo van het Geuzencollege. De gemeente Vlaardingen maakte deel uit van een groot gezelschap dat meedeed aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen: in totaal deden maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.

Foto van Pablo, wethouder Jacky Silos, Amy en wethouder Bart Bikkers.

Bart Bikkers blikt terug: “Amy (14 jaar) nam mijn wethouderschap voor een dag over en zo was zij de Baas van Morgen. Na een gezellig ontbijt met de bazen van vandaag en van morgen hebben we een bezoek gebracht aan de rotonde bij de Zwanensingel. Hier kregen we informatie over de duurzame aanleg, waardoor het de meest duurzame rotonde van deze regio wordt. Daarna zijn we op bezoek geweest bij Ipse de Bruggen, waar mensen met een beperking dagbesteding hebben. Na een paar ‘saaie vergaderingen’ op het stadhuis sloten we de dag af met een rondleiding op de bouwplaats van de Blankenburgverbinding. Ik vond het geweldig om de jonge frisse blik van Amy te ervaren op de soms complexe dilemma’s waar je als wethouder voor staat!”

Goed gevulde toekomststoel

Jacky Silos: “Als je jongeren serieus neemt, heb je serieuze gesprekspartners. Pablo (14 jaar) heeft mij ideeën meegegeven over de manier waarop je jongeren kan interesseren voor vrijwilligerswerk, hoe het voor jongeren kan voelen als je de taal nog niet kent en hoe we de zorg voor ouderen in de toekomst moeten inrichten. Hij is op werkbezoek geweest bij KLiK Vrijwilligers en Scala (dagbesteding van Ipse de Bruggen), heeft interviews gegeven aan Omroep Vlaardingen en De Vlaardinger en een ambtelijk overleg over onderwijs voorgezeten. Daarmee heeft hij veel aspecten van het wethouderschap meegemaakt. Mijn ‘toekomststoel’ was vandaag goed gevuld!“

Kansen voor ieder kind

Met Baas van Morgen willen de gemeente Vlaardingen en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. JINC strijdt voor een maatschappij, waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.