Alles uit de bezemkast in de VOP!

De groep bewoners die maandelijks met elkaar de VOP opruimt wordt steeds groter. Sluit u ook aan? U krijgt er een gezellige ochtend, leuke contacten en een goed gevoel voor terug. De eerstvolgende schoonmaakactie is op zaterdag 18 september, op World Cleanup Day!

Iedere eerste zaterdagochtend van de maand ruimen actieve bewoners de VOP op. De meeste deelnemers verzamelen om 10.30 uur bij de Buurtkamer voor een opstartmoment met koffie en iets lekkers. Als de vuilniszakken en afvalprikkers zijn uitgedeeld, gaat iedereen een uur aan de slag. Na afloop staan de deuren van de Buurtkamer weer open om gezellig na te kletsen. 

Veel actieve bewoners

Angela van Peufflik is opbouwwerker bij Minters en coördineert de boel vanuit de Buurtkamer. Zij vertelt: “Ik weet precies wie waar schoonmaakt. Daardoor kunnen we de druk goed spreiden. In sommige straten zijn er veel actieve bewoners die zelfs wekelijks of dagelijks de handen uit de mouwen steken, in andere straten gebeurt nog niks. Hopelijk worden in september veel VOP’ers geïnspireerd en wordt de groep nog groter!” 

Op 18 september: World Cleanup Day

Op 18 september sluit ook de VOP aan bij World Cleanup Day. Overal ter wereld én door heel Vlaardingen zetten mensen zich die dag fanatiek in om het afvalprobleem te verminderen en de straten schoner te maken. Doe je mee in de VOP? Meld je aan bij Angela via buurtkamerdevop@minters.nl of wandel binnen in de Buurtkamer aan de Valeriusstraat 28.

Foto van Angela en Gina. Fotografie: Dappere Britt

Sluit u zich aan bij Angela van Peufflik en Gina Huigen-Hebels voor de schoonmaakactie op 18 september in de VOP? Gina Huigen-Hebels (rechts op de foto) piekert er ondanks het gebruik van een elektrische rolstoel niet over om te stoppen met afval rapen. “Ik wil het goede voorbeeld aan mijn kinderen blijven geven.”