Alles begint met contact maken

Verbinding in de stad groeit verder

“Het leven is vaak balanceren en meerdere ballen in de lucht houden. Soms lukt dat niet en is het lastig om echt verbinding te maken. Dat is niet alleen naar, het is ook niet goed voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is dan goed als je voelt dat je niet de enige bent en dat je er niet alleen voor staat”, aldus wethouder Jacky Silos. Ook voor veel Vlaardingers is het hebben van contacten helaas geen vanzelfsprekendheid. Om die reden is Verbinding in de Stad gestart. Om samen aandacht te geven aan verbondenheid.

Samen sta je sterker. Dit geldt ook als het gaat om het stimuleren van ontmoetingen, het gevoel van ergens bij horen, ertoe doen. Verbinding in de Stad heeft inmiddels al heel veel deelnemers en het aantal groeit nog steeds: Aanloophuis De Groene Luiken, Buurtpunt Groot Ambacht, De Buurtvrouw, Elckerlyc, Federatie Broekpolder, Humanitas, Klik Vrijwilligers Vlaardingen, Minters Seniorenwelzijn, Minters Mantelzorg, De Oproepcentrale, Stadsgehoorzaal, Vlaardingen in Beweging, Wijkteams Vlaardingen, De Windwijzer, Platform Verbinding Holy, Vlaardingen Regenboogstad, Woningstichting Waterweg Wonen, Woningstichting Samenwerking, HIP Helpt Vlaardingen, Odensehuis De Bovenkamer en gemeente Vlaardingen. 

Stuk voor stuk zijn het organisaties die zien hoe belangrijk verbondenheid is en hoe dit bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid.  

WindwijzerZondaglunch en levensboeken

Een van de deelnemers van Verbinding in de Stad is De Windwijzer (Schiedamseweg 95). Binnenkort starten zij met twee nieuwe activiteiten: Levensboeken schrijven en De Zondaglunch. 

Levensboeken:  op 16 februari is de introductiebijeenkomst voor levensboeken schrijven. Tijdens vijf bijeenkomsten wisselen 65-plussers herinneringen en ervaringen uit en maken hun eigen ‘levensboek’. Het vastleggen van uw verhaal kan helpen met het verwerken van gebeurtenissen of om tussentijds de balans op te maken. 

De Zondaglunch: de zondag is bij uitstek een dag om andere mensen te ontmoeten en om de tijd te nemen voor elkaar. Dit kan iedere 3e zondag van de maand tijdens de Zondaglunch van 13.00 tot 14.30 uur. De eerste is op zondag 19 februari. Na deze lunch kunnen bezoekers de zogenaamde Zin op Zondag lezing bijwonen. Dit zijn telkens wisselende inspirerende themalezingen die De Windwijzer organiseert. De lezingen zijn van 15.00 tot 16.00 uur. Deelnemers aan de lunch kunnen er vanzelfsprekend ook voor kiezen om na de Zondaglunch te vertrekken.

Gesprek en gezelligheid staan bij alle activiteiten voorop. Aanmelden voor zowel de Zondaglunch als voor de introductiebijeenkomst levensboeken schrijven kan via info@dewindwijzer.nl. Kijk voor meer informatie op www.dewindwijzer.nl 
 

 

 

Maaltijden verbinden.