Afvaloverlast samen te lijf

Meer thuis? Dat betekent ook meer huisvuil! De gemeente en Irado krijgen veel meldingen over volle containers, naast de container geplaatst afval en zwerfafval. Werkt u mee om Vlaardingen weer netjes te krijgen en netjes te houden?

Foto van afval naast een ondergronde vuilcontainer

Wie de hele dag thuis is, heeft meer afval. Dat is logisch. Bovendien hebben veel mensen plotseling de tijd om de schuur, de zolder, de berging eens grondig op te ruimen. Het resultaat? Afvalcontainers die intensiever gebruikt worden dan ooit en flinke wachttijden bij de Milieustraat. Maar helaas ook: meer zwerfafval doordat sommige mensen er voor kiezen om hun afval dan maar naast de container te dumpen.

Containers

We hebben in Vlaardingen 30% meer afval dan normaal. Daardoor raken containers sneller vol of verstopt. Dat is vervelend. We vragen u dringend om in geval uw container vol is, de zak naar een andere container te brengen of nog even mee terug naar huis te nemen. Bel Irado, dan legen zij de container zo snel mogelijk. Irado is gelukkig ondanks de crisis in staat om alle voertuigen in te zetten en alle routes te rijden, maar door het vele afval hebben ze flink veel extra werk. Uw medewerking is dus van groot belang voor een nette stad.

Grote drukte Milieustraat

Heeft u door een flinke opruimactie grof afval? Dan kunt u dit brengen naar de Milieustraat. Maar doordat er erg veel mensen aan het opruimen geslagen zijn, is het hier enorm druk. U moet hierdoor rekening houden met een wachttijd van minimaal 45 minuten, die zelfs op kan lopen tot 2 uur! Een dringend verzoek daarom om alleen naar de Milieustraat te komen als het niet anders kan. Verzamel grof afval eerst thuis en kom zeker niet met kleine hoeveelheden naar de Milieustraat. En, blijf thuis als u klachten heeft zoals verkoudheid en keelpijn. U kunt ook een grof vuil afspraak maken. Dan komt Irado het grof vuil bij u thuis ophalen. Ook hierbij is de wachttijd langer dan normaal.

Niet op straat!

We begrijpen dat het lastig is om uw afval minder gemakkelijk kwijt te kunnen dan u gewend bent. Toch vragen we u heel dringend om geen afval op straat te zetten. Probeer ook geen afval dat niet in de container past hier toch in te proppen. Hierdoor raken de containers namelijk verstopt waardoor er ook geen huisvuil meer in kan.
We hopen op uw medewerking, want alleen samen houden we Vlaardingen schoon. Informatie vindt u op de website van Irado.