Afsluiting Broekpolderweg voor autoverkeer

Vanwege het verbreden van de A20 is de Broekpolderweg van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. In deze periode verschuift bouwconsortium BAAK een stukje van de Broekpolderweg. Van woensdag 28 oktober tot vrijdag 30 oktober zijn er voorbereidende werkzaamheden. Deze drie dagen is de Broekpolderweg tussen 06.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Werkzaamheden Broekpolderweg

(Brom)fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden. Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A20. Tractors en ander langzaam verkeer worden omgeleid via de Maassluissedijk. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. De verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen.

Verleggen Broekpolderweg

Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding krijgt de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook. Om ruimte te maken voor de verbreding schuift een deel van de Broekpolderweg tien meter naar het noorden op (zie afbeelding). De aannemer hergebruikt hiervoor de bestaande klinkers waarmee de weg is bestraat. Tegelijkertijd verlegt de aannemer op dezelfde locatie de leidingen die in de grond liggen. De werkzaamheden starten op 2 november en duren in ieder geval tot 18 december, maar mogelijk langer. 

Tijdelijk fietspad

Van 28 tot en met 30 oktober wordt voor (brom)fietsers een tijdelijk fietspad langs de A20 aangelegd, zodat zij vanaf november veilig langs de werkzaamheden kunnen rijden. Tijdens de aanleg van het fietspad kunnen fietsers nog gebruik maken van de Broekpolderweg. Vanaf 2 november gebruiken zij het tijdelijke fietspad. 

Blankenburgverbinding

De nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Rijkwaterstaat is de opdrachtgever voor de werkzaamheden. Meer informatie over het project vindt u op de website over de Blankenburgverbinding. http://www.blankenburgverbinding.nl