Adviseurs Servicepunt Woningverbetering: Caren Jagt en Peter van Dijk

Heeft u als huiseigenaar (WOZ-waarde tot maximaal € 200.000,- 1 januari 2020) een vraag voor het Servicepunt Woningverbetering? Dan komt u terecht bij Caren Jagt of Peter van Dijk. Deze deskundige adviseurs geven gratis advies over het onderhoud van het pand of complex. Ook als het gaat om het verduurzamen van de woning. Ze hielpen de afgelopen jaren al veel (kleine) VvE’s op weg, maar zijn nog lang niet klaar. Sterker nog: het Servicepunt Woningverbetering is volop in ontwikkeling.

Caren en PeterIn de VOP en Centrum Noord start binnenkort een project waarbij het woonteam van Steenvlinder, in opdracht van de gemeente, aan de slag gaat om VvE’s persoonlijk te benaderen. Daarnaast heeft het Servicepunt sinds kort een wekelijks spreekuur en kan Peter warmtescans uitvoeren om makkelijk energielekken op te sporen. Het Servicepunt heeft een eigen speciale camera hiervoor.

Waar Caren en Peter nog meer mee kunnen helpen:

  • het activeren van een VvE;
  • sparen voor onderhoud;
  • het opstellen van een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP);
  • het lezen van een splitsingsakte of -tekening;
  • duurzame energiebesparende maatregelen;
  • het tegengaan van niet toegestane verhuur.

Gratis warmtescan

Peter: “Voor een goede warmtefoto moet er minstens tien graden verschil zijn tussen de binnen- en buitentemperatuur. In de zomer voeren we daarom geen scans uit. Het is wel een mooi middel om te zien waar isolatie ontbreekt. Hier kunt u vervolgens maatregelen op nemen door bij naden of kieren tochtstrips te plaatsen of op een andere manier te dichten. Drie VvE’s vanuit de VOP en Centrum Noord hebben zich al aangemeld voor een scan in het najaar, als de weersomstandigheden daarvoor geschikt zijn.”

Spreekuur

Iedere woensdag heeft het Servicepunt spreekuur van 10.00 tot 14.00 uur in het stadskantoor aan het Westnieuwland 6 (publieksruimte, kamer 13, wel even aanmelden bij de balie). Wilt u er zeker van zijn dat Caren of Peter tijd voor u heeft, maak dan van tevoren een afspraak.