Aangepaste herdenking op 4 mei

In verband met de coronacrisis kon de gebruikelijke dodenherdenking met de stille tocht naar en de kranslegging op het Verploegh Chasséplein niet doorgaan. Uiteraard er is wel op aangepaste wijze aandacht geschonken aan dit belangrijke moment.

 

Foto van kranslegging door burgemeester Bas Eenhoorn op 4 mei 2020

Burgemeester Bas Eenhoorn legde op 4 mei namens alle Vlaardingers, zonder publiek, een krans bij het monument. De kranslegging werd op video vastgelegd en de beelden werden, samen met de herdenkingstoespraak van de burgemeester, later via diverse media uitgezonden.

16 rozen

De voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen legde ook 16 rozen bij het monument neer namens de Vlaardingse gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders,  het Voormalig Verzet LO-LKP  Vlaardingen-Westland, de Veteranen van Vlaardingen,  de Indië- en Nieuw-Guinea-Veteranen, de voormalige Dwangarbeiders Vlaardingen, de Stichting Shalom, de Stichting Geuzenpenning, Amnesty International, VluchtelingenWerk Zuidwest Nederland, de Gezamenlijke Kerken van Vlaardingen, de Ouderen van Vlaardingen, het Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg Noord, de Stichting Indisch Belang Vlaardingen, het Zeekadetkorps en Scouting Vlaardingen en de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen.

Foto van de voorzitter SNGV die 1 van de 16 rozen neerlegt