11 tot en met 16 oktober: Week van de veiligheid

In het kader van de Week van de Veiligheid staat Vlaardingen deze week in het teken van veiligheid. Er zijn verschillende activiteiten van de politie en de gemeente.

Onder de titel ‘Drop je knife en doe wat met je life’ kan iedereen deze week anoniem messen inleveren op het politiebureau aan de Delftseveerweg 40. Een wapen op zak is verboden. Dat geldt voor alle soorten messen, van stiletto's tot aardappelschilmesjes. Als iemand niet bij de politie kan aantonen een mes nodig te hebben voor beroep of opleiding, krijgt diegene een hoge boete. 

14 oktober: live op Facebook

Op donderdag 14 oktober gaan de politie en Toezicht en Handhaving (T&H) live op Facebook. Daar kunt u live een verzoek doen om hen naar een specifieke wijk te laten komen.

16 oktober: grote finale

Zaterdag 16 oktober is van 10.00 tot 16.00 uur de grote finale van de Week van de Veiligheid op het Schoutplein. Er staat een Mobiel Media Lab van de politie. In dit lab kunt u een politiegame spelen, filmpjes bekijken en een enquête invullen over wat u belangrijk vindt.

Zelf altijd al bij de politie willen werken? Kom dan eens kijken bij de Werving en selectiebus en laat u informeren!  

Ook kunt u een kijkje nemen in een zogenaamde hennepcontainer. Daar kunt u zien hoe een hennepkwekerij eruit ziet en welke gevaren hennepteelt met zich meebrengt voor zowel de hennepteler als de woonomgeving.
Week van de veiligheid logo