10forKIDS opent nieuwe kinderopvang in Het Christal

Vrijdag 10 juni was de officiële opening van de nieuwe locatie van kinderopvang 10forKIDS in basisschool Het Christal in Vlaardingen. Jacky Silos, wethouder Onderwijs, was bij dit feestelijke moment aanwezig. Ze sprak de aanwezige ouders en kinderen op een laagdrempelige en interactieve manier toe. Zo vertelde ze wat een wethouder zoal doet en dat ze het heel fijn vindt dat er een mooie nieuwe BSO (buitenschoolse opvang) en peuteropvang voor hen op deze school geopend kan worden. Want hoe fijn is dat je in hetzelfde gebouw als waar je naar school gaat naar de opvang kunt gaan.

Jacky Silos met kinderen bij de opening van de nieuwe kinderopvang in het ChristalOok is het natuurlijk belangrijk dat de school goed samenwerkt met de opvang en dat lijkt bij 10forKIDS en Het Christal wel goed te zitten. En passant feliciteerde Jacky Silos de school met het feit dat ze diezelfde ochtend de 100e leerling mochten verwelkomen. Iets waar ze, na jaren wat kleiner te zijn geweest, zeer dankbaar voor zijn. 
 
Na deze toespraak was het tijd voor het heuglijke moment van het knippen van lintjes. Samen met een aantal kinderen dat sinds de meivakantie gebruik maakt van de BSO werd deze locatie op deze manier officieel geopend. Wethouder Jacky schakelde ter plekke nog een meisje in uit groep 6 dat in de microfoon de plechtige woorden mocht uitspreken: “En dan verklaar ik de nieuwe BSO nú voor geopend!” 
 
10forKIDS heeft tijdens de meivakantie keihard gewerkt om van een gedateerd lokaal en ruimte in de hal van de school een sfeervolle ruimte te maken. Sommige aanwezige ouders merkten op dat ze hun huis zo wel ingericht zouden willen zien, zo eigentijds als alles gestyled is. Ouders kunnen bij deze locatie terecht voor de opvang van hun kinderen voor- en na schooltijd, maar ook voor de opvang van peuters op de ochtenden van schooldagen. De locatie is vanaf 9 mei in de praktijk al in gebruik, maar vrijdag was dus de officiële aftrap.
 
Na de ceremonie met de toespraken en het knippen was er tijd voor een hapje en een drankje en werden de kinderen vermaakt door een ballonkunstenaar, konden ze schminken, smikkelen, speuren en knutselen. Een passende sfeer bij dit feestelijke moment voor zowel de school, de kinderopvang als voor Vlaardingen.