Woningen

Er komen verschillende typen flexwoningen: studio’s (1p), en 2- en 3-kamerwoningen. Het gaat om woningen met een levensduur van minimaal 15 jaar die demontabel en verplaatsbaar zijn. Om de verdeling van typen woningen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de gezinssamenstelling van de Oekraïners, ligt het zwaartepunt op 3-kamerwoningen. De Meeuw is hoofdleverancier en levert 60 studio’s, 105 2-kamer woningen en 174 3-kamer woningen.

woning in de maak bij De Meeuw

Woning in de maak bij De Meeuw

Daarnaast zijn we op dit moment in overleg met Heijmans en Dura Vermeer over 45-60 1-laagse (ofwel: grondgebonden) flexwoningen. Deze woningen van een andere leverancier zorgen voor diversiteit in het straatbeeld wat de uitstraling van de wijk ten goede komt. Ook kunnen er zo 90 tot 120 mensen meer in de wijk wonen, waarmee het streven om 1.000 Oekraïense ontheemden tijdelijk onderdak te bieden binnen handbereik is. 

Een deel van de woningen komt na afloop van de opvang op een andere plek in de stad beschikbaar voor Vlaardingse woningzoekenden. Immers ook voor onze eigen inwoners is de woningnood hoog.