Locatie

De plek waar we de wijk gaan bouwen ligt aan de rand van de gemeente naast een bedrijventerrein (Vergulde Hand West) en ten zuiden van een woonwijk, gescheiden door een metrolijn. Openbaar vervoer, een supermarkt en andere voorzieningen zijn op wandel- en fietsafstand. Het is de enige plek in de gemeente waar (binnen een paar jaar) nog geen plannen in uitvoering worden gebracht en tijdelijke woningbouw mogelijk is. De locatie wordt tot uiterlijk medio 2026 gebruikt voor de opvang van Oekraïners.

Ivana-Somers-locatie_vergulde_hand-westDe combinatie Heijmans Infra/Dura Vermeer Infra verzorgt op basis van het ontwerp van de wijk de technische uitwerking, onderzoeken en de feitelijke uitvoering. Wij hoopten zonder te hoeven funderen de woningen te kunnen plaatsen, maar dat is helaas niet mogelijk. De grond blijkt erg drassig te zijn, waardoor het noodzakelijk is om te heien of op andere manieren te funderen om het verzakken van woningen te voorkomen. Dat betekent een complicerende factor, omdat heipalen zeer beperkt beschikbaar zijn. Aan de andere kant biedt het de mogelijkheid om drie lagen woningen te bouwen waar we eerder uitgingen van twee lagen. 

Naast woningen, komt er ook een basisschool, een sporthal en twee gebouwen waar zorg, activiteiten en ontmoeten centraal staan.  

We zijn volop bezig met de algehele technische voorbereiding van de locatie, variërend van het aanleggen van leidingen voor water en elektriciteit tot de ontsluiting van wegen, fietspaden en parkeergelegenheid. Er komen drie straten in de wijk: een noordelijke en zuidelijke ontsluitingsweg en een weg over de locatie zelf.