Woning anders gebruiken (oa verhuren)

In sommige gevallen is het mogelijk om een andere bestemming aan een woonruimte te geven.

Het aankopen van een woning om te verhuren in de Gemeente Vlaardingen is vergunningsvrij, maar kent wel regels. Zo zijn er regels vanuit het bestemmingsplan die regels stellen over het gebruik van een woning. Als je een woning koopt is het raadzaam altijd het bestemmingplan te controleren. Dit kan via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er op 21 oktober 2019 een voorbereidingsbesluit Wonen genomen is (ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl). Hierin staat belangrijke informatie over het gebruik van een woning en het mogen wijzigen van de bestemming. Hierin staat bijvoorbeeld dat een woning slechts bewoond mag worden door één huishouden, dat splitsingsaanvragen (tijdelijk) tegenhouden worden of geweigerd. 

Indien een woning tot een Vereniging van Eigenaren (VvE) behoort kunnen er (aanvullende) regels gelden. Elke VvE heeft een splitsingsakte en splitsingsreglement die de eigenaar zal moeten raadplegen. Aanvullend gelden de regels vanuit het Huishoudelijk Reglement.

Heeft u vragen over het verhuren van uw woning, het wijzigen van bestemming en wilt u een woning (of ander object) voor een ander doeleinde gebruiken: vul het contactformulier in via www.vlaardingen.nl/contactformulier  of bel met (010) 248 4000. Indien u het contactformulier invult vragen wij u aan te geven op welk adres de vraag betrekking heeft, wat uw plannen zijn en welke vragen u aan de gemeente Vlaardingen heeft.