Hans Mathijssen

Babs Hans MathijssenLaat ik mij voorstellen.

Mijn naam is Hans Mathijssen. Ik ben getrouwd met Karin en ik heb 3 kinderen en een kleinkind. Ik woon sinds 1988 in Vlaardingen en ik ben sinds 1998 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In het dagelijks leven geniet ik van mijn pensioen en houd ik me bezig met vrijwilligerswerk en hobby’s (geschiedenis, lezen, wandelen, fietsen en … trouwambtenaar zijn).

Ik ben ambtenaar van de burgerlijke stand geworden, omdat ik heel graag deze rol speel tijdens de ‘belangrijkste dag’ in het leven van 2 mensen. Het is voor mij telkens een mooie uitdaging om – mede met behulp van een kennismakingsgesprek – samen vorm te geven aan de plechtigheid, waar iedereen zich in kan vinden. Het ene paar wil een plechtige, statige bijeenkomst, maar voor het andere paar moet het juist weer een wat losse, ontspannen huwelijkssluiting worden. Alles kan! Degenen, die gaan trouwen, zijn wat mij betreft (ook) de baas!

Na vele jaren ben ik nog helemaal niet uitgekeken op deze mooie functie. Elke huwelijkssluiting is weer nieuw, ook voor mij. Het omgaan met zoveel verschillende mensen zorgt ervoor, dat ik steeds gemotiveerd ben en blijf, om van elke huwelijkssluiting een feest te maken!

Hans Mathijssen