Touwbaankwartier

De gemeente heeft een groot deel van het Rijksmonument de Touwbaan zijn oorspronkelijke uitstraling teruggeven en de omgeving opnieuw ingericht.

Samen met het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV) werkt de gemeente aan het opstellen van stedenbouwkundige verkavelingsopzetten om verschillende en karaktervolle woningbouw in het Touwbaankwartier in te passen.

houten dak van de touwbaan

Museumkwartier

De ontwikkeling van Museumkwartier/Touwbaan is onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Rivierzone. Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte. Op verschillende locaties in de Rivierzone worden woningen en voorzieningen gerealiseerd in de karakteristieke omgeving van de haringstad, de haven en de binnenstad. Wonen, werken en recreëren komen samen, met een snelle verbinding naar Rotterdam en naar het strand. In totaal worden  2450-3100 nieuwe woningen  gerealiseerd, binnen verschillende prijsklassen en in een mix van hoogstedelijke bouw en groen.