Bomen

Bomen geven de stad haar karakter, dragen bij aan een goede grondwaterstand, aan de luchtkwaliteit én brengen koelte in hete zomerperiodes. Daar zijn we dus zuinig op! Vlaardingen heeft 28.000 bomen staan in de openbare ruimte van het stedelijk gebied. Daar genieten we met z’n allen van, maar ze hebben soms ook zorg nodig. Ziekte, ouderdom of werkzaamheden kunnen het nodig maken om extra maatregelen te treffen om bomen te kunnen behouden en soms moeten bomen ook gekapt worden. Goed dus, dat we ieder jaar ook weer nieuwe bomen planten. Die worden met zorg uitgekozen: de juiste boom op de juiste plek, met aandacht voor biodiversiteit. We vertellen u graag meer over onze bomen.

  • Bomen onder de loep: boomveiligheidsonderzoek

    Wie een boom heeft, moet deze regelmatig laten controleren om te voorkomen dat er een onveilige situatie ontstaat als de boom in een slechte conditie raakt. In Vlaardingen staan in het openbaar gebied ruim 28.000 bomen. Ieder jaar laat de gemeente een deel van deze bomen controleren zodat ze allemaal eens in de drie jaar aan de beurt komen. Dit jaar waren de bomen in de wijk Westwijk, Vettenoordse Polder en langs de paden van de Broekpolder aan de beurt.

  • Boomverhalen 2022/2023

    Het najaar is het mooiste plantseizoen voor bomen. In het najaar 2022/2023 planten we ruim 1.000 bomen aan. We grepen iedere 100e boom aan om enkele bijzonderheden over deze nieuwe groene stadsgenoten te delen.

  • Boomverhalen 2021/2022

    Het najaar is het mooiste plantseizoen voor bomen. In het najaar 2021/2022 hebben we ruim 1.400 bomen aangeplant. We grepen iedere 100e boom aan om enkele bijzonderheden over deze nieuwe groene stadsgenoten te delen.