De tuinhommel steekt zijn tong uit

Op safari te duur en gevaarlijk? Ga op safari in onze eigen stad. Vlaardingen barst van de stadsnatuur. Stadsecoloog Melitta stelt de Vlaardingse Big5 aan u voor. Deze keer speuren we naar het gezellig gezoem van de tuinhommel.

hommel

De tuinhommel heeft de langste tong van alle in Nederland voorkomende hommels. Daarmee kan hij snoepen uit bloemen die het nectar diep in hun kelk hebben verstopt. En dan heeft de Bombus hortorum ook nog eens een langgerekt koppie. Hij heeft dan ook voorkeur voor bloemen waar zijn hij tong eens lekker naar uit kan steken: kamperfoelie, vingerhoedskruid, gewone smeerwortel of witte dovenetel bijvoorbeeld.

Lekker laten zitten!

Tot eind september kunt u de hommel zien vliegen. Heeft u een nest in de tuin of onder (het dak van) de schuur? Lekker laten zitten! De diertjes zijn veel te druk bezig met zoeken naar nectar en hebben er totaal geen interesse in om u het leven zuur te maken.

U leest meer over de tuinhommel op www.vlaardingen.nl/wild. En daarna natuurlijk snel naar buiten. Heeft u de tuinhommel gevonden? Deel een foto met ons op Facebook en maak kans op het kleurboek Stadskruid!