Tegel voor tegel naar een groener Vlaardingen

Toe aan extra lichaamsbeweging? Begin in de tuin! Help de tuin aan minder tegels en meer groen. Zo werkt u niet alleen aan extra spierballen, maar verzamelt u ook punten voor Vlaardingen in het NK-tegelwippen dat van 21 maart tot en met 31 oktober weer plaats vindt.

Een groenere stad is niet alleen een mooi gezicht, maar ook nog eens veel fijner voor vogels en insecten. En als klap op de vuurpijl, zorgen we er zo met meer gras, bloemperken en geveltuinen, voor dat onze stad beter bestand is tegen het veranderende klimaat. 

Aan de slag

Of u nu een tegel de tuin uit werkt en vervangt voor een mooie voorjaarsbloeier, of het hele terras overhoop haalt, meld uw ’gewipte’ tegels aan op nk-tegelwippen.nl. Dan tellen uw punten mee voor de Vlaardingse tegelstand. Wilt u weten hoe u uw tuin kunt vergroenen? Of bent u op zoek naar ideeën om uw gewipte tuintegels creatief her te gebruiken? Neem eens een kijkje op nk-tegelwippen.nl voor inspiratie. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren tot groen paradijsje, maken bovendien kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury een winnaar gekozen! Heeft u geen tuin, maar wilt u wel hebben de stad te vergroenen? Kijk dan eens of een wijkdeal  iets voor u is.

Acties gemeente

Ook de gemeente is de komende tijd bezig met het vervangen van bestrating door groen. In de binnenstad zijn de afgelopen tijd al verschillende fraaie groenperken aangelegd en ook de komende tijd blijven we speuren naar mogelijkheden om onze stad te verfraaien en letterlijk te verlevendigen met meer groen en minder tegels. Dat is niet alleen sfeervoller, maar helpt ook om wateroverlast te voorkomen doordat regenwater beter in de grond weg kan zakken. En in tijden van hitte, biedt groen extra verkoeling.

Vlaardingen doet mee aan het NK Tegelwippen in het kader van het stadsprogramma Groen. Met dit programma draagt de gemeente de komende jaren extra bij aan een groene stad..