Sport en speelplek Datheenstraat

De speelplek aan de Datheenstraat krijgt een nieuwe inrichting die in samenspraak met omwonenden is uitgezocht. In de nieuwe inrichting krijgt de groenstrook meer een parkachtige uitstraling. Er wordt een halfverhard pad aangelegd, waardoor de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld bezoekers in een rolstoel, verbeterd wordt.

Jong en oud

Langs het nieuwe pad komen twee plekken; een speelplek en een voetbalplek. De speelplek geeft voor elke leeftijdsgroep uitdagende speelgelegenheid. Zo kunnen de oudere kinderen klimmen, klauteren en glijden van het combinatietoestel en kunnen de jonge kinderen balanceren en veren of spelen bij het speelhuisje. De oude speeltoestellen worden allemaal vervangen, op de ‘gorilla’ na. Dit veerelement krijgt wel een nieuw plekje.

Datheenstraat speelplek
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Parkachtig

De nieuwe speelelementen hebben een natuurlijke uitstraling. Bij de speelplek komt de picknicktafel, een extra parkbank en een afvalbak. Ook de begroeiing om de speelplek heen, krijgt een beurt. De bestaande beplanting in de plantvakken wordt teruggesnoeid om meer openheid te krijgen. Voor schaduw en verkoeling in de zomer, planten we bomen en extra beplanting aan.

Voetballen

Vanuit de wijk was er veel vraag naar een goede plek om te voetballen. Daarom legt de gemeente naast de speelplek een voetbalveld aan. Deze komt iets noordelijker langs het halfverhard pad. Zo zitten spelen en voetballen elkaar niet in de weg. Het wordt een kunstgras trapveld van 14 bij 8 meter met een middenlijn en doelen.

Datheenstraat voetbalplek web
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Planning

De werkzaamheden aan de speelplek zijn in november begonnen. De uitvoering is sterk afhankelijk van omstandigheden zoals het weer, maar verwacht wordt dat de speelplek voor de jaarwisseling af zal zijn.