Spelen en sporten in de Bomenwig

Lekker bewegen? Waar kun je dat beter doen dan buiten? De Bomenwig (bij de Meidoornstraat en de Seringenstraat) is er een mooi plekje voor. De speelplek wordt binnenkort vernieuwd om de buurt nog meer uit te dagen om te bewegen; met speeltoestellen voor de kinderen, een verkeerspleintje voor de kleintjes én voor jong en ouder een trapveld en basketbalpleintje.

Bomenwilg

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Trapveld met hek

Het bestaande trapveld krijgt een omheining. Aan de lange zijde is dit hekwerk 1.20 meter hoog en achter de doelen 3.00 meter hoog zodat de bal minder vaak het veld af zal vliegen.

Speeltoestellen en pad

Tussen het trapveld en het pleintje komen langs de bestaande padenstructuur twee speeltoestellen. Een vogelnestschommel (waar veel kinderen met een beperking ook gemakkelijker gebruik van kunnen maken, dan van een gewone schommel) en een uitdagend klim- en klautertoestel. Goed voor uren speelplezier! Doordat de toestellen direct langs het pad staan en op een ondergrond van verlijmde rubber snippers zijn deze speeltoestellen goed bereikbaar, ook voor wie minder goed ter been is. De kruipbuis die in de bomenwig ligt, blijft.

Basketbal en verkeersplein

Als laatste knappen we het pleintje op. We plaatsen een basketbalpaal inclusief belijning. Hier kan je 3 tegen 3 basketbal spelen. Ook wordt op het pleintje een verkeerspleintje aangelegd.

Planning

De nieuwe inrichting is bedacht in samenspraak met bewoners en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie voor een gezonde en bewegingsvriendelijke leefomgeving.
Het is de bedoeling dat de sport- & speelplek in de Bomenwig voor het eind van 2022 vernieuwd wordt. Of dat gaat lukken, hangt onder andere van het weer af.