Spelen in Vlaardingen

De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus ook van de kinderen in onze stad! Daarom richten we speciaal voor hen plekken in waar zij lekker kunnen spelen. Er is niet overal evenveel ruimte, maar we proberen ervoor te zorgen dat er in elke buurt kleine speelplekjes zijn: een wipkip, een draaitoestel, een trapveldje of een schommel. Zo kunnen alle kinderen dicht bij huis spelen. Verdeeld door de stad zijn er ook een paar grotere speelplekken. Daar kan de hele wijk gebruik van maken en soms komen er zelfs kinderen uit andere wijken speelavonturen beleven op deze grotere speelplekken!

Speeltoestellen hebben niet het eeuwige leven. Als ze vervangen moeten worden, is er vaak de mogelijkheid met de gemeente mee te denken over de nieuwe richting. Op deze pagina informeren we u over de meedenkmogelijkheden en over werkzaamheden aan speelplekken.

 • Meedenken over spelen / recreëren

  Momenteel onderzoeken we of we de speelplekken in Vlaardingen nog leuker kunnen maken. We horen daarom graag jouw mening! Wil je bijvoorbeeld een supergaaf klimrek of een kruipbuis? Laat het ons dan weten. Ook andere suggesties zoals extra bankjes of sporttoestellen zijn natuurlijk van harte welkom.

  De enquêtes is gericht aan iedereen van 0 tot 100+ jaar. Het invullen kost ongeveer 2 minuten en kan tot en met 05/04/2023. Veel succes!

 • Speelplek Anthony Knottenbeltsingel

  Binnenkort kan er weer volop gespeeld worden op het speelplekje aan de Anthony Knottenbeltsingel. Het is nog even wachten totdat het gras goed genoeg aangeslagen is om de speeltoestellen te kunnen plaatsen. Tussen week 9 en week 13 gaat de aannemer aan de slag. Zo staat de speelplek er in het voorjaar weer helemaal blommig bij voor urenlang speelplezier voor de jongere kinderen. De oudere kinderen kunnen gebruik maken van het sportveldje bij deze speelplaats.

 • Sport en speelplek Datheenstraat

  De speelplek aan de Datheenstraat krijgt een nieuwe inrichting die in samenspraak met omwonenden is uitgezocht. In de nieuwe inrichting krijgt de groenstrook meer een parkachtige uitstraling. Er wordt een halfverhard pad aangelegd, waardoor de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld bezoekers in een rolstoel, verbeterd wordt.

 • Spelen en sporten in de Bomenwig

  Lekker bewegen? Waar kun je dat beter doen dan buiten? De Bomenwig (bij de Meidoornstraat en de Seringenstraat) is er een mooi plekje voor. De speelplek wordt binnenkort vernieuwd om de buurt nog meer uit te dagen om te bewegen; met speeltoestellen voor de kinderen, een verkeerspleintje voor de kleintjes én voor jong en ouder een trapveld en basketbalpleintje.

 • Spelen in de Johannes Poststraat

  De speelplek aan de Johannes Poststraat was aan vernieuwing toe. Met bewoners is er gekeken naar nieuwe speeltoestellen. De nieuwe plek wordt een stukje groener, want de ondergrond is vervangen door gras. Er komt een draaitoestel, een viswip en een combinatietoestel. Volop plek voor speelplezier. De zandbak die er al stond, blijft. Zo is er lekker veel afwisseling voor de jongere en iets oudere kinderen én blijft er genoeg plek voor vrij spel.

 • Spelen en sporten op het Mendelssohnplein

  De speel- en sportplek aan het Mendelssohnplein krijgt een update. Niet alleen worden de oude speeltoestellen vervangen door nieuwe, maar de plek krijgt ook sporttoestellen en een plek om gezellig te zitten. Zo kun je hier straks samen spelen, sporten en elkaar ontmoeten.

 • Spelen op de Thomas a Kempisstraat

  Tijd voor iets nieuws op de Thomas a Kempisstraat in de Westwijk! De oude speeltoestellen en ondergronden worden verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe inrichting die in samenspraak met bewoners is samengesteld. Of je nu piepklein bent of groot genoeg om zelf al een beetje op avontuur te gaan, het kan hier allebei. Voor de kleinsten is er een schommel met kinderzitje, zodat ze veilig kunnen schommelen of met een beetje hulp op de wipwap. De iets groteren zwieren op de dubbele schommel en kunnen klimmen, klauteren en glijden.

 • Spelen bij Stadsboerderij Holywood

  Vind jij Stadsboerderij Holywood de leukste plek van de Holy? Nou… binnenkort wordt het er nóg leuker! Er komen diverse speeltoestellen bij. De stadsboerderij krijgt een klautertoren, een speelhuisje en een behendigheidsparcours. We zullen zien of jij net zo goed kunt spelen als de vrolijke geitjes!

 • Buitenspelen voor jong en oud bij de Fazantlaan

  Is een speelplek alleen maar voor kinderen? Nou…. bij de Fazantlaan gaan we kijken of het ook anders kan! Hier is op dit moment in een groenstrook een speelplek ingericht voor jonge kinderen. Supergezellig natuurlijk, maar bij een opknapbeurt van deze plek willen we de plek aantrekkelijker maken voor jong én oud. Zo kunnen straks niet alleen de kinderen uit de buurt hun vriendjes hier tegen komen, maar kunnen volwassenen ook genieten van een mooie plek waar ze activiteiten kunnen doen of bij kunnen kletsen met buurtgenoten.