ISDE

Heeft u een koopwoning en plannen om uw woning energiezuiniger te maken of gebruik te gaan maken van duurzame energie? Of bent u bestuurder van een school of zorginstelling? Misschien is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) dan iets voor u.

Of het nu gaat om de aanleg van een warmtepomp, een zonneboiler of isolatiemaatregelen, via de ISDE kunt u in bepaalde gevallen een aardige bijdrage krijgen.

Op www.rvo.nl/isde leest u er meer over. U kunt hier terecht voor informatie, mogelijkheden en voorwaarden van de subsidieregeling. Met behulp van een rekentool, krijgt u een indicatie van het subsidiebedrag waarvoor u in aanmerking kunt komen. Een handige hulp voor u om inzicht te krijgen voordat u definitief kiest voor het doen van een investering in een energievriendelijker huis! En, niet onbelangrijk, op de website vindt u ook een stappenplan dat u in eenvoudige stappen door de subsidieaanvraag heen helpt! Een mooie stap op weg naar duurzame energie en comfortabel wonen.

Scholen, zorginstellingen en MKB

Nieuw in de subsidieregeling is dat het budget voor warmtepompen en zonneboilers voor dit en volgend jaar verruimd is. Dit is ook opengesteld voor de aanschaf van zonnepanelen voor scholen, zorginstellingen en het MKB. De moeite waard dus om eens een kijkje te nemen op www.rvo.nl/isde.