Kleine ingrepen

Uw energierekening snel verlagen.

Kleine aanpassingen aan huis kunnen helpen, zoals radiatorfolie en tochtstrips aanbrengen. Deze aanpassingen zijn niet duur en makkelijk zelf aan te brengen.

icoon Tochtstrips

Tochtstrips

Door de brievenbus, langs het kruipluik of ‘gewoon’ onder de deur door: tocht kan overal vandaan komen. Het zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren in uw huis dicht, bijvoorbeeld met tochtstrips of kit. Uw huis voelt warmer, u verspilt minder energie en dat helpt het klimaat. Op www.milieucentraal.nl kunt u meer informatie vinden over hoe u zelf de strijd aan kan gaan met tocht in huis.

icoon Radiatorfolie

Radiatorfolie

De warmte van uw radiator komt niet alleen aan de voor-, maar ook aan de achterkant van uw radiator vrij. Met radiatorfolie zorgt u ervoor dat die warmte niet via uw buitenmuur het huis uit vliegt, maar in de kamer blijft. Zo bespaart u op uw energierekening. Er zijn verschillende soorten radiatorfolie: folie die u met tape tegen de muur plakt (knip de folie iets kleiner dan de radiator, anders ziet u hem zitten), en folie die u met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator bevestigt (u ziet de folie dan helemaal niet). Volg de instructies die bij de folie horen. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal, www.milieucentraal.nl.

Ons gemeentelijk energieloket de WoonWijzerWinkel, www.woonwijzerwinkel.nl, heeft ook een webwinkel waar veel van dit soort producten te krijgen zijn.