Grote ingrepen

Uw energierekening op langere termijn sterk verlagen.

Als u woningeigenaar bent, kunt u ook grotere stappen zetten. Beter isolerend glas, het isoleren van muren, dak of vloer en het overgaan naar elektrische koken hebben een groot effect. U kunt ook denken aan het zelf opwekken van energie met zonnepanelen. Als u huurder bent dan kunt u uw verhuurder vragen deze maatregelen te nemen.

Isoleren van muren, dak, vloer en ramen

Isolerend glas, of het isoleren van muren, dak en vloer kan een enorm verschil maken op uw energierekening. Milieu Centraal berekende op haar website dat voor niet geïsoleerde hoekwoningen de besparing per jaar wel €2360,- kan zijn. Het isoleren van uw woning kan een dure aangelegenheid zijn, maar u komt wel in aanmerking voor subsidies. Welke vormen van isolatie verstandig zijn voor uw woning verschilt sterk per woning. Lees hier alles over isolatie op www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen of doe de isolatie-zelf-scan.

Als u advies op maat wil, kunt u ook contact opnemen met het gemeentelijk energieloket, de WoonWIjzerWinkel via www.woonwijzerwinkel.nl

Zowel Milieu Centraal als de WoonWIjzerWinkel kunnen u ook helpen met informatie over subsidieregelingen.

Elektrisch koken

Steeds meer mensen koken tegenwoordig elektrisch. Als u uw keuken laat vervangen overweeg dan meteen een inductiekookplaat. Koken op inductie lijkt veel op koken op gas. Bovendien is de kookplaat makkelijk schoon te maken. Kijk in de video op YouTube, www.youtube.com, hoe het is om te 'koken met een stekker'.