Openbare ruimte en duurzaamheid

 • Visie openbare ruimte

  38 - Visie Openbare Ruimte Identiteit, gastvrij en bruikbaar, gezond en duurzaam. Dat zijn de waarden die belangrijk zijn voor de openbare ruimte in Vlaardingen. De openbare ruimte doet ertoe. Een prettige openbare ruimte verhoogt het woonplezier, trekt mensen aan en versterkt de economie.

 • De Buitenlijn (Meldpunt Openbare Ruimte)

  Melding Openbare Ruimte (Buitenlijn) Ziet u losliggende stoeptegels, kapotte verlichting, overhangend groen, een omvergereden paaltje, een kapot speeltoestel, zwerfvuil, een gat in de weg, een omgewaaide boom, een scheefstaand verkeersbord, illegale dumpingen? Of andere overlast, schades of problemen? Maak een melding!

 • Gladheidbestrijding / strooien

  Gladheidbestrijding Sneeuw en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en bewoners samen verantwoordelijk zijn.

 • Rioolonderhoud

  Rioolonderhoud Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of ander bouwwerk bent u er verantwoordelijk voor dat uw pand is aangesloten op het gemeentelijk riool. Bij rioolproblemen kan een loodgieter constateren of het probleem in het hoofdrioolstelsel zit of in uw eigen woning of op uw eigen terrein. Rioolproblemen op het eigen terrein, zijn de eigen verantwoordelijkheid van de eigenaar. De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer van het hoofdrioolstelsel.

 • Afvalwater lozen

  Afvalwater lozing Het is niet toegestaan om buiten het riool afvalwater te lozen zoals koelwater, huishoudelijk afvalwater of bedrijfsafvalwater. De meeste woningen zijn aangesloten op het riool. Voor woningen en inrichtingen die (nog) niet op het riool zijn aangesloten is het mogelijk om hiervoor bij de gemeente een ontheffing aan te vragen.

 • Broekpolder

  Broekpolder - Heemtuin - parken Het natuur- en recreatiegebied Broekpolder beslaat een kwart van het Vlaardings grondgebied. U kunt hier wandelen, fietsen, spelen, paardrijden en watersporten.

 • Parken en Heemtuin

  Broekpolder - Heemtuin - parken Vlaardingen heeft mooie parken in de stad: park Holy aan de Amsterdamlaan, Het Hof-Oranjepark aan de Hoflaan en park ‘t Nieuwelant, een groene buffer tussen de woonwijk Babberspolder-Oost en de snelweg A4. Daarnaast is er de Heemtuin in de Westwijk.

 • Kwaliteit zwemwater

  Kwaliteit zwemwater In Vlaardingen kunt u op sommige plekken in natuurwater zwemmen, zoals in de Krabbeplas. De kwaliteit van het water kan in de zomer snel veranderen. Het is daarom verstandig de kwaliteit van het water vóór het zwemmen te checken.

 • Milieu

  Milieu Zoekt u informatie of heeft u overlast van geluid, geur, stof of een andere onderwerp met betrekking tot het van milieu? Lees dan verder.

 • Hondenbeleid

  Hondenbeleid Honden horen er bij in onze stad. Zij dragen bij aan de levendigheid en de sociale samenhang van de buurt. Om er voor te zorgen dat we met elkaar de buitenruimte netjes en plezierig houden, zijn er regels voor het uitlaten van honden.

 • Plan voor natuureducatie in de maak

  38 - Visie Openbare Ruimte Naar buiten, de natuur beleven, beweging en frisse lucht, leren over natuur en milieu! Allemaal dingen die belangrijk zijn voor kinderen. Daarom werken het Voedselbos, de Heemtuin, Stadslandbouw Van Ruytenburch, Stichting Klavertje Vier en de Federatie Broekpolder samen met de gemeente aan een plan voor een educatief aanbod aan scholen met volop leuke en leerzame activiteiten.

 • Japanse duizendknoop

  Japanse Duizendknoop Vlaardingen is dol op groen. Maar de groene wouden die opschieten als de Japanse duizendknoop de kop op steekt, die zijn minder welkom. Lees hier waarom we dit plantje in Vlaardingen graag een kopje kleiner maken en wat u kunt doen om daarbij te helpen.