Esther Janssen

Esther Janssen (1967) werkt sinds 2013 als zelfstandig PR-professional/senior communicatieadviseur bij haar Rotterdamse PR-bureau Wijvan010. Dat bij voorkeur werkt voor bedrijven met netnummer 010 en voor bedrijven die gecharmeerd zijn van de Rotterdamse aanpak en resultaten.

Esther Janssen 2023

Esther werkt al sinds de oprichting in 2013 voor de Economische Adviesraad Vlaardingen en verzorgt de communicatie over én voor de EAV. Hierbij horen ook secretariële taken, zoals het opstellen van de agenda in aanloop naar een bijeenkomst en de actielijst erna. Hiermee ondersteunt en ontlast ze vooral de voorzitter. Verder is ze de verbindende schakel tussen de EAV-leden en de gemeente Vlaardingen: “Ik ben min of meer het smeermiddel waardoor alles blijft lopen en af en toe zorg ik voor een oppepper.”

Naast de EAV werkt Esther momenteel voor het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Wijkcollectie, Bureau Zuidema en Identity Games.  Daarvoor werkte de senior-communicatieadviseur in soortgelijke functies bij onder meer: Bijl PR, politie Rotterdam-Rijnmond, Holland Casino en De Lotto (nu Nederlandse Loterij).

Hoewel Esther in Rotterdam-West woont, is ze toch regelmatig in Vlaardingen te vinden. Goede vrienden wonen op de Parklaan en haar zoon korfbalt sinds kort bij S.C. Twist.  Verder wandelt ze graag met haar leasehond Gaya in de Broekpolder.

Toegevoegde waarde

“Ik ben nu bijna tien jaar betrokken bij de EAV en heb in de loop der tijd veel kennis opgedaan over de stad, de belangrijkste thema’s en de gemeentelijke aanpak. Hierdoor ben ik een goede vraagbaak voor de leden. Verder houd ik die frisse blik, omdat ik elders woon en kan ik mijn kennis en ervaring van communicatie en PR te pas en te onpas bij een bijeenkomst inbrengen. Dat doe ik dan ook graag.”