Begraafplaatsen

Vlaardingen heeft twee begraafplaatsen. Het oude Emaus en het moderne Holy. De gemeente beheert beide begraafplaatsen. Voor meer informatie kunt u de brochure begraafplaatsen aanvragen, Ook kunt u terecht bij de beheerder van de begraafplaatsen via telefoonnummer (010) 474 2189.

Begraafplaats Emaus

In 1823 werd begraafplaats Emaus in gebruik genomen. Het was een van de eerste begraafplaatsen met een rooms-katholiek deel ten noorden van de grote rivieren. Mooie oude bomen en monumentale grafstenen bepalen de sfeer van het oude kerkhof. De historische gebouwen zijn gerenoveerd en aangepast aan de moderne tijd.

Gebouwen begraafplaats Emaus

Adres

Begraafplaats Emaus
Emaus 6
3135 JC Vlaardingen

Openingstijden

 • zomertijd 08.00 – 21.00 uur
 • wintertijd 08.00 – 19.00 uur
Begraafplaats Holy

Begraafplaats in Holy is sinds de jaren zeventig in gebruik. Manshoge beukenhagen en berken bepalen het groene beeld en natuur en park lopen er naadloos in elkaar over. De aula biedt plaats aan circa 100 bezoekers. De condoleanceruimte is geschikt voor een wat kleinere groep van maximaal 40 personen.

Gebouwen begraafplaats Holy

Adres

Begraafplaats Holy
Olmendreef 150
3137 CR Vlaardingen

Openingstijden

 • zomertijd 08.00 – 21.00 uur
 • wintertijd 08.00 – 19.00 uur
Voorschriften en mogelijkheden begraafplaatsen

Grafstenen en grafmonumenten

Voor begraafplaats Holy gelden de volgende regels:

 • Grafstenen op familiegraven moeten passen binnen een denkbeeldige kubus van  60 x 60 x 110 cm (diepte x breedte x hoogte).
 • Grafstenen op algemene graven mogen maximaal 40 cm lang, 40 cm breed en 6 cm dik zijn. Een schuin oplopende roef voor onder de grafsteen wordt geleverd door de begraafplaats.
 • Grafstenen bij urnengraven moeten passen binnen een denkbeeldige kubus van 50 x 50 x 50 cm (diepte x breedte x hoogte).

Op begraafplaats Emaus mogen grafmonumenten niet buiten de bodemmaten van het graf komen.

 • Als u wilt, kunt u het monument tegen een vastgesteld tarief eenmaal per jaar laten schoonspuiten. U kunt bij de begraafplaats hiervoor een formulier invullen.

Planten en bloemen

U moet zelf zorgen voor het onderhoud van het graf, de steen en eventuele beplanting. Regels voor beplanting zijn:

 • Familiegraven: beplanting tot maximaal 50 cm vanaf de voorkant van de steen.
 • Algemene graven: op algemene graven mogen bloemen in steekvazen en planten in potten worden geplaatst. Er mag geen zand of grond op het grind gestort worden.
 • Urnentuin: hier is beplanting toegestaan binnen de afmetingen van het urnengraf.

Bekijk voor meer informatie de vragen en antwoorden. U kunt daarnaast ook voor informatie terecht bij de beheerder van de begraafplaatsen via telefoonnummer (010) 474 2189, of via e-mail: begraafplaats@vlaardingen.nl