Aanvragen vergunning voor monument/beeldbepalend pand

Bent u eigenaar van een monument of beeldbepalend pand? En wilt u het uiterlijk van het pand veranderen door werkzaamheden, bijvoorbeeld bij een verbouwing of groot onderhoud? Via het omgevingsloket op www.omgevingsloket.nl kunt u controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Direct regelen

Vergunning aanvragen via www.omgevingsloket.nl

Hoe werkt het?
  • Plan een gratis vooroverleg in met de Commissie Welstand en Monumenten via (010) 248 4000. Doe dit voordat u de omgevingsvergunning aanvraagt. Zo voorkomt u dat u uw bouwplan achteraf moet aanpassen om een vergunning te krijgen.
  • Vraag de omgevingsvergunning aan via www.omgevingsloket.nl. Hoe dit moet, leest u op de pagina 'omgevingsvergunning aanvragen'.
  • Afhankelijk van de werkzaamheden die u gaat doen, duurt het 8 tot 26 weken voordat wij beslissen over uw vergunningaanvraag. Voor rijksmonumenten geldt een lange procedure en voor gemeentelijke monumenten een korte.
  • Voor de bouw- of onderhoudskosten die u maakt, kunt u subsidie aanvragen. Ook voor het goed zichtbaar en toegankelijk maken van uw monument kunt u subsidie aanvragen.

Heeft u nog vragen? U kunt een bericht sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000.