Eiland van Speyk (Schiereiland)

Op het Eiland van Speyk (Schiereiland) zijn circa 260 woningen gepland.

De gemeente heeft in januari 2015 een overeenkomst gesloten met een marktpartij over woningbouw in de Rivierzone. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades óf wonen vlakbij het station Vlaardingen Centrum.

Het te ontwikkelen deel van de Rivierzone ligt mooi aan de Nieuwe Maas, rondom de Buitenhaven, dicht bij het Centrum en het station. De oude pakhuizen, de havendynamiek en de vergezichten maken het tot een sfeervolle en stoere plek aan het water.

Op het Eiland van Speyk (Schiereiland) zijn circa 260 woningen gepland. Hiermee kan gestart worden, zodra een bestemmingsplan voor het gebied is vastgesteld. Het Eiland van Speyk (Schiereiland) is het gebied tussen de Waterleidingstraat, de Oosthavenkade en de rivier. Aan de rivier zijn vier woongebouwen gepland met circa 160 appartementen. Daarachter is een wijk gepland met circa 100 eengezinswoningen.

Het is een aantrekkelijk gebied, maar wel milieubelast en buitendijks. Een bestemmingsplan zal daarom gebaseerd worden op de zogenaamde Stad&Milieu-systematiek, De toekomstige bewoners zullen zich bewust moeten zijn van de beperkingen van het gebied.