Park Hoog Lede

De nieuwe woonwijk Park Hoog Lede op het voormalige ziekenhuisterrein in Holy voorziet in de behoefte van mensen die luxer willen wonen. Langs de Vlaardingse Vaart verrijzen circa 240 woningen in klassieke architectuur.

  • Er is een grote diversiteit aan woningtypen, zoals vrijstaande villa's, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. Alle woningen hebben een royale tuin, terras of balkon. Daarnaast is er de mogelijkheid om iedere woning eigen kenmerken te geven.
  • De woonwijk langs de Vlaardingse Vaart biedt het beste uit twee werelden: de rust van de natuur en de bedrijvigheid van de stad.
  • De gemeente verzorgt de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente heeft ook gezorgd voor een originele buurtspeelplaats op de plek waar ooit een middeleeuws mottekasteel stond (een torenvormige burcht op een kunstmatige heuvel) en voor de bouw van een geluidsscherm  langs de A20. De buurtspeelplaats, het Speelkasteel Holy, is in juni 2013 geopend.
  • De bouw gaat in fases. In februari 2018 waren er 148  woningen opgeleverd, waarvan 50 appartementen in 2 appartementencomplexen. Medio 2019 zijn er 26 woningen opgeleverd. De volgende woningen zijn in aanbouw.

Voor meer informatie:

https://www.parkhooglede.nl

 

Huizen staan langs het water.

Een flat staat langs het water.

Een artist impression van een huis in Park Hoog Lede