Drevenbuurt aardgasvrij

Drevenbuurt aardgasvrij doen we samen

Veel van de warmte die we in huis gebruiken voor verwarming, komt van aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook raakt het Nederlands aardgas op. Daarom moeten we in de komende 30 jaar overstappen op andere, duurzame manieren van verwarming. Wij streven ernaar dat de Drevenbuurt uiterlijk in 2032 volledig aardgasvrij is. De manier waarop dit gaat gebeuren ligt nog volledig open. Een aardgasvrije Drevenbuurt maken we met elkaar. Samen schrijven we een plan waarin we onze keuzes vastleggen.

bijeenkomst juni 3  bijeenkomst juni 4  bijeenkomst juni 6  bijeenkomst juni 1

Vervolgsessie op 13 september

Wij danken alle aanwezigen hartelijk voor de aanwezigheid tijdens de eerste bewonersavonden voor het project 'Drevenbuurt Aardgasvrij'! We kijken terug op 2 geslaagde en goed bezochte avonden. De volgende bewonersavond is op 13 september van 19.30 - 21.30 uur in de St.-Jozefmavo. Tijdens deze avond gaan we met elkaar uitdenken hoe we het komende jaar tot keuzes gaan komen die aansluiten bij de buurt. Wilt u zich nu al aanmelden of heeft u een andere opmerking of vraag? Stuur ons een bericht via het online formulier.

De bijeenkomsten terugkijken

We hebben de bewonersbijeenkomsten van 27 en 28 juni gefilmd zodat u deze kunt terugkijken. U kunt ook de videoboodschap van wethouder Koen Kegel terugzien. Dit kan op de videopagina op deze website.

Wordcloud

Tijdens deze eerste bijeenkomsten hebben ook veel bezoekers tips, wensen of zorgen met ons gedeeld. Deze hebben we natuurlijk opgeslagen, maar hieronder is een wordcloud te zien van de meest voorkomende onderwerpen.

Wordcloud Zorgen Tips Wensen

Veelgestelde vragen

We kijken terug op 2 zeer geslaagde bewonersavonden met een hoge opkomst. We zijn vooral erg blij met alle vragen, tips, zorgen en wensen die u met ons heeft gedeeld in de 'Blauwe Box'. Iedereen heeft inmiddels een reactie van ons ontvangen. We hebben ook een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen.

Meer informatie over de energietransitie of zelf aan de slag?

Advies en informatie om zelf aan de slag te gaan met uw woning.