Uitbreiding waterplein Broekweg

Ruimte om te spelen en ruimte voor regenwater

Wateroverlast. Het wordt steeds meer een thema in Vlaardingen. Aan de Broekweg ligt al jaren een waterplein: een dieper liggend plein dat dienst doet om bij hevige neerslag het regenwater tijdelijk op te vangen. Het plein kan wel een opknapbeurt gebruiken. Bovendien wordt er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van de speeltoestellen. Daarom gaat de gemeente het plein een opknapbeurt geven en uitbreiden zodat meer regenwater kan worden opgevangen. Dit draagt bij aan het verminderen van de wateroverlast in het omliggende gebied. U als bewoner kunt zelf ook bijdragen aan het verminderen van wateroverlast. Denk hierbij aan het vergroenen van tuinen of het plaatsen van een regenton. Alle beetjes helpen en samen zetten we grotere stappen!
De speeltoestellen naast het waterplein gaan weg. Om kinderen toch uit te blijven dagen om lekker buiten te spelen, zijn er twee ontwerpen gemaakt die van het waterplein in droge periodes een mooie speelplek maken. Door belijning in het nieuwe waterplein toe te passen worden de kinderen uitgenodigd om op het plein te spelen.

Laat uw stem horen!

Graag horen wij van u, als bewoners van het omliggende gebied, welk ontwerp uw voorkeur heeft via het digitale formulier 'Reactieformulier Waterplein Broekweg'. U kunt uiterlijk maandag 17 augustus uw stem uitbrengen. 

De onderstaande afbeeldingen zijn ook te downloaden als pdf-bestand (pdf, 2 MB). 

Optie 1 Waterplein Broekweg 

Optie 2 Waterplein Broekweg